Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Olivier Dassault: Η αυτοκρατορία των Mirage, των Falcon και των Rafalle και το τραγικό του τέλος

Olivier Dassault: Η αυτοκρατορία των Mirage, των Falcon και των Rafalle και το τραγικό του τέλος

Ο Olivier Dassault, μεγάλωσε στα σύννεφα, ήξερε να τα δαμάζει αλλά δυστυχώς έπεσε από αυτά το βράδυ της Κυριακής 7 Μαρτίου γράφοντας έναν τραγικό επίλογο στην ζωή του στερώντας από την Γαλλία και τον κόσμο έναν σπουδαίο πολιτικό και έναν στυλοβάτη της οικονομίας της χώρας του. 

Ο 69χρονος γόνος της θρυλικής οικογένειας Dassault, μιας οικογένειας που έχει συνδέσει το όνομά της με την αεροναυπηγική και με θρυλικά μοντέλα αεροσκαφών όπως τα Mirage, τα Falcon και τα Rafalle χάθηκε κοντά στην Ντοβίλ όταν το ελικόπτερό του συνετρίβη από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. Το ελικόπτερο συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση.

Πατέρας τριών παιδιών ο Dassault λάτρης των αεροπλάνων – και ο ίδιος ήταν πιλότος – γεννήθηκε μέσα σε αυτά αφού η οικογένειά του με την Dassault Aviation group είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής αεροπλάνων εδώ και 70 χρόνια.

Ήταν σύμφωνα με το Forbes ο 361ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 6 δισ ευρώ. Το ίδιο και τα άλλα τρία του αδέρφια. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olivier Dassault (@odassault_assembleenationale)

Ο Olivier ήταν ο εγγονός του Marcel Bloch, ενός διαβόητου μηχανικού αεροσκαφών που άλλαξε το επίθετό του σε  Dassault που σημαίνει στα γαλλικά  «στην επίθεση».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olivier Dassault (@odassault_assembleenationale)

Ο παπούς Dassault ήταν εκείνος που έφτιαξε έναν πρωτοποριακό έλικα σε ένα γαλλικό αεροσκάφος στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Φυλακίστηκε στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και βρέθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης αφού αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους Ναζί στην κατασκευή πολεμικών αεροσκαφών.

Ο Olivier κάποτε αποκάλεσε τον εαυτό του τον πιο ικανό από τα 4 παιδιά του πατέρα του με αποτέλεσμα να τον κράξει δημοσίως ο Serge Dassault. 

Οι σχέσεις τους δεν ήταν ποτέ καλές και ακόμα και πριν τον θάνατό του άφησε τα ηνία της αυτοκρατορίας και ασχολήθηκε με την πολιτική.

Πολυπράγμων όπως λένε όσοι τον γνώριζαν, εκτός από δεινός πιλότος ήταν και παθιασμένος με την φωτογραφία αλλά και την μουσική.

Η οικογένεια Dassault εκτός από τα αεροπλάνα τους έχουν τον δικό τους αμπελώνα στο Μπορντό αλλά και την εφημερίδα Le Figaro.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις