Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Όσκαρ Πιστόριους: Ελεύθερος (με όρους) κι… ωραίος! Βγήκε από τη φυλακή!

Όσκαρ Πιστόριους: Ελεύθερος (με όρους) κι… ωραίος! Βγήκε από τη φυλακή!

Μέσα στη νύχτα και μακριά από κάθε αδιάκριτο βλέμμα ή… κάμερα, ο Όσκαρ Πιστόριους βγήκε από τη φυλακή, σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταδίκη του για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία της συντρόφου του, τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013 μέσα στο σπίτι του στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής, Πρετόρια.

Η αποφυλάκιση του Πιστόριους έγινε μια μέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του υπό κατ’ οίκον περιορισμό, στο σπίτι του θείου του στην Πρετόρια. Το απόγευμα της Δευτέρας, μέλος της ομάδας των δικηγόρων του, συνόδευσε τον Πιστόριους από τη φυλακή Κγκόσι Μαμπούρου ΙΙ στο αρχηγείο των σωφρονιστικών υπηρεσιών για να γνωρίσει τον υπεύθυνο της αναστολής του.

Δεν αποκλείεται η αποφυλάκισή του, μέσα στη νύχτα και μια μέρα νωρίτερα να έγινε για να μην καταγραφεί από τα ΜΜΕ η έξοδός του από τη φυλακή. Λέγεται ότι ο Πιστόριους έχει χάσει πολλά κιλά το διάστημα που παρέμεινε στη φυλακή. Ο Πιστόριους αποφυλακίστηκε στις 20:00 το βράδυ και αμέσως μεταφέρθηκε στο σπίτι του θείου του.

Οι όροι της αποφυλάκισής του δεν έχουν γίνει ακόμη απόλυτα γνωστοί. Εκτός από τον κατ’ οίκον περιορισμό, αναμένεται να του απαγορευτεί η οποιαδήποτε σχέση με τα όπλα, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Μασουθα, που σταμάτησε την αποφυλάκιση του Πιστόριους πριν δυο μήνες, έθεσε ως όρο να συναντήσει ο χρυσός Παραολυμπιονίκης τους γονείς του θύματός του, Μπάρι και Τζουν Στέενκαμπ.

Το βράδυ της Δευτέρας, όμως, οι γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ δήλωσαν πως δεν γνώριζαν τίποτα για την πρόωρη αποφυλάκιση του ανθρώπου που σκότωσε την κόρη τους, σημειώνοντας πως το έμαθαν από τα media.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε