Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παιδεραστής, φιλοξενούμενος του Πάπα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Πάπας Βενέδικτος είχε φιλοξενήσει ιερέα, φερόμενο ως παιδεραστή, τη δεκαετία του ’80 όταν ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου.

Η αρχιεπισκοπή του Μονάχου προχώρησε σε ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ που φιλοξενείται στο σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ. 

Ο Πάπας είχε φιλοξενήσει τον ύποπτο ιερέα στην αρχιεπισκοπή του Μονάχου προκειμένου να ακολουθήσει θεραπεία. «Κατόπιν αιτήματος της επισκοπής του Έσεν, ο πάτερ Χ. φιλοξενήθηκε στην αρχιεπισκοπή του Μονάχου και του Φράιζινγκ τον Ιανουάριο του 1980», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Ο Πάπας «αποφάσισε να παραχωρήσει άσυλο στον πάτερ Χ. σε μια ενορία ώστε να μπορέσει να κάνει θεραπεία», προστίθεται στο κείμενο. Ο Ποντίφικας συμμετείχε στη λήψη αυτής της απόφασης. 

Και όλα αυτά ενώ οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας! Πρώην μαθητής αποκάλυψε ότι επανειλημμένα είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από μοναχούς σε μοναστήρι κοντά στο Μπολζάνο, στην γερμανόφωνη αυτόνομη επαρχία του Άλτο Άντιτζε στη βορειοανατολική Ιταλία. 

Το άρθρο της τοπικής εφημερίδας Neue Suedtiroler Tageszeitung αναφέρει ότι ο μαθητής ήταν τότε μεταξύ 13 και 14 ετών και τα γεγονότα συνέβησαν στη δεκαετία του ’60. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, πέντε αδελφοί του μοναστηριού στην Μπολζάνο τον κακοποιούσαν δίνοντας του ως αντάλλαγμα διάφορα δώρα όπως ελβετικές σοκολάτες και μικρά χρηματικά ποσά. 

Η γερμανική καθολική εκκλησία έχει δεχθεί από τον Ιανουάριο διάφορες κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και βίας εναντίον παιδιών σε σχολεία και οικοτροφεία στη δεκαετία του ’70 και του ’80. Ο προκαθήμενός της, μάλιστα, μετά τη συνάντησή του με τον Πάπα Βενέδικτο ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε