Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Παραιτείται αύριο ο Μόντι μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού

Παραιτείται αύριο ο Μόντι μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού

Στις 7 ώρα Ελλάδος αναμένεται να αρχίσει η ψηφοφορία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ενώ σήμερα εγκρίθηκε απο τη γερουσία. Αμέσως μετά ο Μόντι θα υποβάλει την παραίτησή του.

Μετά την οριστική έγκριση του προϋπολογισμού ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι πρόκειται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για να υποβάλει την παραίτησή του.

Μέχρι την Κυριακή ο Μόντι αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του σχετικά με την πιθανότητα καθόδου του στην πολιτική. Θεωρείται πλέον πολύ πιθανό να υποστηρίξει κεντρώες δυνάμεις του καθολικού κέντρου, χωρίς να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με σχολιαστές οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να επιταχύνουν σημαντικά τους ρυθμούς συλλογής των αναγκαίων υπογραφών, αν θέλουν να καταφέρουν να παρουσιαστούν στις βουλευτικές εκλογές.

Νωρίτερα ο Μόντι επισκέφθηκε το βιομηχανικό συγκρότημα της Fiat στο Μέλφι της Κάτω Ιταλίας, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή νέων μοντέλων μικρών τετρακινητήριων αυτοκινήτων (SUV).

«Ο Μάριο Μόντι εγγυήθηκε σταθερότητα στην χώρα μας. Η αξιοπιστία που κατακτήσαμε εκ νέου μαζί του δεν πρέπει να χαθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Fiat Τζον Έλκαν.

«Αποφύγαμε την πτώχευση, πρόκειται για μια ιστορική εξέλιξη», πρόσθεσε ο Έλκαν.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης τεχνοκρατών επευφημήθηκε από εργάτες κατά την είσοδό του στην βιομηχανία.

«Θα ήταν ανεύθυνο να σπαταλήσουμε τις θυσίες της χώρας μας. Πριν από δεκατρείς μήνες η χώρα μας είχε υψηλό πυρετό και χρειαζόταν ένα πικρό φάρμακο για να γίνει καλά, δεν έφτανε μια ασπιρίνη», δήλωσε ο Μόντι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός και οικονομολόγος, τόνισε παράλληλα ότι «από το Μέλφι, σήμερα, αρχίζει μια προσπάθεια που πρέπει να υποστηριχθεί μόνο από όσους έχουν καρδιά με μεγάλες αντοχές. Οι διαρθρωτικές αλλαγές, βρίσκονται μόνο στην αρχή της όλης πορείας τους».

Κατά πολλούς σχολιαστές, ο Ιταλός πρωθυπουργός ξεκίνησε, με τον τρόπο αυτό, την πολιτική του εκστρατεία, έστω και αν η συμμετοχή του στην προεκλογική περίοδο θα είναι μόνον έμμεση.

Διαβάστε

Οι Ιταλοί δε θέλουν ούτε Μόντι, ούτε Μπερλουσκόνι

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε