Κόσμος

Πούτιν: “Οι εκλογές τελείωσαν. Δεν θα υπάρξει επανάληψη τους”!

Απορρίπτει ο Πούτιν επανάληψη των αμφισβητούμενων βουλευτικών εκλογών

Στον απόηχο της μαζικότερης αντικυβερνητικής διαδήλωσης στα 12 χρόνια της παντοδυναμίας του στη Ρωσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απορρίπτει τις φωνές που ζητούν επανάληψη των αμφισβητούμενων βουλευτικών εκλογών και κατηγορεί το αντιπολιτευτικό κίνημα για έλλειψη ηγετών και στόχων. Διαμηνύει ότι δεν χρειάζεται «τρικ» και θα νικήσει τίμια στις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, λέγοντας ταυτόχρονα ότι οι αντίπαλοί του χρησιμοποιούν τις βουλευτικές εκλογές για να καλλιεργήσουν κλίμα αστάθειας.

«Οι εκλογές τελείωσαν. Η Βουλή έχει αρχίσει την εργασία της και ο πρόεδρος έχει εκλεγεί. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση για αναθεώρηση» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας την Τρίτη ενώπιον υποστηρικτών του. «Υπάρχει μόνος ένας δρόμος που ορίζεται από το νόμο. Δικαστική προσφυγή» ανέφερε.

Ήταν η πρώτη αντίδραση του Πούτιν μετά τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, με χιλιάδες πολίτες να ζητούν μία Ρωσία χωρίς τον ίδιο και επανάληψη των βουλευτικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου, στις οποίες καταγγέλλουν ότι διαπράχθηκε νοθεία.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι δεν έχει ούτε ηγέτες, ούτε στόχους, ούτε πρόγραμμα.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν ενιαίο πρόγραμμα. Έχουν πολλά επιμέρους προγράμματα, αλλά όχι ένα ενιαίο, και κανέναν σαφή τρόπο για την εκπλήρωση των στόχων τους, οι οποίοι επίσης δεν είναι σαφείς, και δεν υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να κάνουν ο,τιδήποτε συγκεκριμένο» δήλωσε.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι δεν χρειάζεται «τρικ» για να νικήσει δίκαια στις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, υποσχόμενος ότι οι εκλογές θα είναι διαφανείς.

«Σε μία τέτοια κατάσταση, υπάρχει πάντοτε απόπειρα υποτίμησης και υπονόμευσης της νομιμότητας οποιουδήποτε συμβάντος στη δημόσια σφαίρα, περιλαμβανομένης, πάνω απ’ όλα, της εκλογικής διαδικασίας. Κατά συνέπεια, πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλισθεί ότι οι εκλογές είναι κατανοητές, διαφανείς και αντικειμενικές» είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ και Ερντογάν προσπάθησαν να γίνει συνάντηση ΗΠΑ και Ιράν – Δεν βρέθηκε για να δώσει την έγκρισή του ο «εξαφανισμένος» Χαμενεΐ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, Ιρανοί αξιωματούχοι αναζήτησαν τον Χαμενεΐ για να πάρουν την έγκρισή του, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τον βρουν, καθώς παραμένει κρυμμένος από φόβο μήπως δολοφονηθεί
Ερντογάν - Τραμπ 3
Το Ισραήλ λέει ότι αποτράπηκε ιρανική επίθεση κατά υπηκόων του στην Κύπρο – Το σχέδιο θα υλοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Οι κυπριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν Βρετανό ως ύποπτο για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την κατασκοπεία
Ισραηλινοί περιμένουν να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοιο για να εγκαταλείψουν την Κύπρο 14
Βραζιλιάνα influencer πέθανε μετά από επέμβαση λιποαναρρόφησης στην Τουρκία – «Είχε καταναλώσει αλκοόλ» λέει ο σύζυγός της
Η Ana B υποβλήθηκε σε αυξητική στήθους, αφαίρεση λίπους και πλαστική στη μύτη στο νοσοκομείο Tusa, ωστόσο, αφού βγήκε από το χειρουργείο, οι παλμοί της καρδιάς της άρχισαν να επιβραδύνονται
Η 31χρονη influencer που πέθανε, «Ana B» 1