Κόσμος

Qatar Gate: Προφυλακίστηκε και ο Μαρκ Ταραμπέλα – Τον «κάρφωσε» ο Φραντσέσκο Τζόρτζι της Εύας Καϊλή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την απόφαση προφυλάκισης και του Μαρκ Ταραμπέλα για εμπλοκή του στην υπόθεση διαφθοράς Qatar Gate έλαβε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου. Η προσωρινή κράτηση του Βέλγου ευρωβουλευτή, μετατράπηκε τελικά σε προφυλάκιση.

Ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Qatar Gate, Μαρκ Ταραμπέλα, κατηγορείται για διαφθορά, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως μεταδίδει η βελγική εφημερίδα «Le Soir».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βέλγος ευρωβουλευτής συνελήφθη την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, και φαίνεται ότι τον κατονόμασε ο επίσης προφυλακισμένος Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της κι εκείνης προφυλακισμένης, Εύας Καϊλή.

Ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση, ο Ιταλός Αντόνιο Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτής, παραδέχτηκε τον Ιανουάριο ότι ενορχήστρωσε αυτή την απάτη. Ο ίδιος κατέληξε σε συμφωνία με την εισαγγελία που προβλέπει ποινή φυλάκισης η οποία περιορίζεται στο ένα έτος, με αντάλλαγμα ακριβείς δηλώσεις για την απάτη και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο Παντσέρι ενέπλεξε τον Ταραμπέλα ενώπιον των ανακριτών τον Δεκέμβριο λίγο μετά τη σύλληψή του. Υποστήριξε ότι του κατέβαλε ποσό «μεταξύ 120.000 και 140.000 ευρώ» για τη βοήθειά του στα θέματα που σχετίζονταν με το Κατάρ.

Ο Ταραμπέλα αρνήθηκε οποιαδήποτε κατάχρηση και ζήτησε να καταθέσει για να δώσει εξηγήσεις.

Η βελγική δικαιοσύνη χρειάστηκε να περιμένει τη λήξη της διαδικασίας άρσης της ασυλίας στο Κοινοβούλιο, στις 2 Φεβρουαρίου, για να εξετάσει οποιοδήποτε μέτρο καταναγκασμού.

Στην ίδια έρευνα, ένας άλλος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής, ο Ιταλός Αντρέα Κοτσολίνο, του οποίου επίσης ήρθη η ασυλία στις 2 Φεβρουαρίου, συνελήφθη χθες, Παρασκευή, στην Ιταλία βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης, επιβεβαίωσε σήμερα ο ‘Ερικ βαν ντερ Σιπτ.

Η βελγική δικαιοσύνη περιμένει πλέον την έκδοσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 7
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 11
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι