Κόσμος

Ryanair: Τριήμερη απεργία των εργαζομένων στο Βέλγιο – Ακυρώνονται δεκάδες πτήσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το προσωπικό της Ryanair στο Βέλγιο άρχισε σήμερα τριήμερη απεργία, με αποτέλεσμα να καθηλωθούν δεκάδες αεροπλάνα.

Συνολικά 48 πτήσεις της Ryanair ματαιώθηκαν σήμερα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φιλίπ Φερντόνκ, πρόεδρος του αεροδρομίου του Σαρλερουά, του δεύτερου του Βελγίου σε κίνηση επιβατών έπειτα από το Ζαβεντέμ των Βρυξελλών.

Περίπου 22.000 ταξιδιώτες αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα εξαιτίας αυτής της τριήμερης απεργίας, διευκρίνισε ο Φερντόνκ.

Η ιρλανδική εταιρεία εκμεταλλεύεται 15 αεροπλάνα στο Βέλγιο και η απεργία δεν αναμένεται να έχει αντίκτυπο στα αεροπλάνα της που έχουν την έδρα τους σε άλλες χώρες.

Οι εργαζόμενοι της Ryanair στο Βέλγιο έχουν ήδη απεργήσει επανειλημμένα φέτος. Κατηγορούν κυρίως την επιχείρηση ότι ασκεί πίεση με παράνομο τρόπο στους μισθωτούς της για να τους κάνει να εργάζονται κατά καιρούς σε άλλα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα στο Δουβλίνο.

Τα συνδικάτα εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν νέα απεργία το σαββατοκύριακο της 7ης και 8ης Ιανουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς στην Τουρκία με τους 6 νεκρούς - Σκότωσε την σύζυγό του και άνοιξε πυρ διαφορετικά σημεία
Αφού πυροβόλησε την σύζυγό του, εισέβαλε σε εστιατόριο σκοτώνοντας πελάτες και προσωπικό και στη συνέχεια επιτέθηκε σε βοσκό και δύο ακόμη άτομα σε βενζινάδικο
Η στιγμή των πυροβολισμών