Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Στοιχεία για 19.000 λογαριασμούς έδωσε στους Αμερικανούς το facebook

Στοιχεία για 19.000 λογαριασμούς έδωσε στους Αμερικανούς το facebook

Δέκα χιλιάδες αιτήσεις για τα στοιχεία 19.000 χρηστών του πήρε το facebook απο διάφορους φορείς της αμερικανικής κυβέρνησης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, έδωσε στους αμερικανικούς φορείς τα στοιχεία αυτά μετά τη συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές εθνικής ασφάλειας. Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία που ανακοινώνει τον αριθμό των αιτημάτων που κατέθεσαν οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ για στοιχεία χρηστών του, μετά το σκάνδαλο παρακολούθησης προσωπικών δεδομένων μέσω ίντερνετ από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες χωρίς όμως να αποκαλύπτουν πόσα από τα αιτήματα υποβλήθηκαν από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA).

Το σκάνδαλο έφεραν στο φως οι εφημερίδες Guardian και Washington μετά τις αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα της CIA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή σύμβουλος ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στη σύνοδο των G8 την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε

Το κορίτσι του… πράκτορα: η σέξι μπαλαρίνα, σύντροφος του ανθρώπου που ξεσκέπασε τις ΗΠΑ

“Ο Σνόουντεν είχε χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία Ρεπουμπλικανού”

“Ξέρω ότι θα υποφέρω γι αυτό που έκανα” λέει ο πράκτορας που αποκάλυψε τις παρακολουθήσεις

Στο Χονγκ Κονγκ ο Σνόουντεν που αποκάλυψε το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις πολιτών

Έντουαρντ Σνόουντεν: Αυτός είναι το… «βαθύ λαρύγγι» που αποκάλυψε τις παρακολουθήσεις πολιτών (VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε