Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τέλος οι… δωρεάν Times

Τέλος οι… δωρεάν Times

Μια στερλίνα ή 1,2 ευρώ θα κοστίζει στο εξής η περιήγηση στην ιστοσελίδα των Times του Λονδίνου.

Μια από τις πιο γνωστές βρετανικές εφημερίδες αποφάσισε να διαθέτει στο εξής επί πληρωμή το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του. Είναι η πρώτη μη εξειδικευμένη εφημερίδα που προχωρά σε αυτή την ενέργεια.

Για να έχει κανείςon line πρόσβαση στο περιεχόμενο της καθημερινής εφημερίδας και της κυριακάτικης έκδοσής της, θα πρέπει πλέον να καταβάλει 1 στερλίνα (1,2 ευρώ) για μια ημέρα ή 2 στερλίνες για μία εβδομάδα.

Οι δύο εφημερίδες είχαν εγκαινιάσει το Μάιο τους νέους ιστότοπούς τους και είχαν ανακοινώσει ότι από τον Ιούνιο το περιεχόμενό τους θα διατίθεται επί πληρωμή. Ο ιδιοκτήτης τους, ο μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοκ, έχει δηλώσει πως θέλει να σταματήσει την κουλτούρα της δωρεάν διάθεσης των περιεχομένων των εφημερίδων στο Ίντερνετ.

«Πιστεύουμε ότι οι νέοι ιστότοποί μας προσφέρουν μια πραγματική αξία και βιαζόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να προχωρούμε σε νεωτερισμούς για τους αναγνώστες», δήλωσε η Ρεμπέκα Μπρουκς, γενική διευθύντρια της News International, της κύριας βρετανικής θυγατρικής του ομίλου News Corporation του Μέρντοκ.

Η κυκλοφορία των λεγόμενων ποιοτικών βρετανικών εφημερίδων μειώνεται συνεχώς. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η κυκλοφορία των Times το Μάιο ήταν 515.379 φύλλα, καταγράφοντας πτώση σχεδόν 13%, και αυτή των Sunday Times ήταν 1.117.749 φύλλα, δηλαδή πάνω από 6% λιγότερα σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε