Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Το πιο ξενέρωτο δώρο γενεθλίων των Ευρωπαίων ηγετών στη Μέρκελ! (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER @JosephMuscat_JM
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER @JosephMuscat_JM

Η Άνγκελα Μέρκελ έχει σήμερα γενέθλια και η αλλαγή της ημέρας τη βρήκε σε μια αίθουσα των Βρυξελλών να προσπαθεί να συμφωνήσει με τους υπόλοιπους ηγέτες για τους νέους Επιτρόπους. Πήρε όμως τα… δωράκια της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος γίνεται 60 και οι συνάδελφοί της αποφάσισαν να της κάνουν ένα δώρο. Αφού είδαν κι απόειδαν πως για τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα δε θα συμφωνήσουν (σ.σ. όπως κι έγινε γι’ αυτό θα υπάρξει και νέα Σύνοδος Κορυφής στις 30 Αυγούστου), και είπαν να γιορτάσουν τα γενέθλια της Μέρκελ.

Το κακό (για τη Μέρκελ) είναι πως επέλεξαν να της κάνουν το πιο ξενέρωτο δώρο ever! Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, της πρόσφερε λουλούδια και σαμπάνια. Και οι υπόλοιποι της χάρισαν μια φανέλα της Εθνικής Γερμανίας (παγκόσμιας πρωταθλήτριας από το βράδυ της περασμένης Κυριακής), υπογεγραμμένη απ’ όλους.

“Έτσι θα έχει και τις δύο ομάδες”, είπε χαμογελώντας προς τους δημοσιογράφους ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (σ.σ. η Εθνική του οποίου αποκλείστηκε από το Μουντιάλ από την Γερμανία…) “Η Ευρώπη θεωρεί πως (η Μέρκελ) κέρδισε”.

Πριν από τη σύνοδο κορυφής, η καγκελάριος, λάτρης του ποδοσφαίρου, είχε ήδη δεχθεί μια ποδοσφαιρική μπάλα στη διάρκεια συνεδρίασης του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μετά τη νίκη της χώρας της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Το καλό (για τη Μέρκελ) είναι πως αυτό δεν θα είναι το μοναδικό… πάρτι για τα γενέθλιά της. Θα ακολουθήσει ακόμη ένα, με 1000 καλεσμένους, απόψε στο Βερολίνο. Ε, εκεί, όλο και κάποιο καλό δώρο θα πάρει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Πως ήταν η Μέρκελ την τελευταία φορά που η Γερμανία πήρε το Μουντιάλ; ΦΩΤΟ

Από τη Βραζιλία κατευθείαν στο Ντουμπρόβνικ η Μέρκελ

“Βόμβα” από το Spiegel: Η Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να παραιτηθεί από την καγκελαρία – Πότε και γιατί σκέφτεται να φύγει

Η Μέρκελ, η “κούπα” και η selfie του Ποντόλσκι (ΦΩΤΟ)

Η Μέρκελ στα αποδυτήρια της Εθνικής Γερμανίας! (ΦΩΤΟ)

Η Μέρκελ και το… τσαντάκι της εθνικής Γερμανίας! Δείτε Φωτό

Στο Μαρακανά η Μέρκελ τραγουδά τον ύμνο της Γερμανίας – Φωτό και βίντεο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε