Κόσμος

Βουλγαρία: Προβάδισμα στους Σοσιαλιστές έναντι του GERB δίνει δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές

Το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα προηγείται με πολύ μικρή διαφορά από το κόμμα GERB της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δημοσκόπηση ενόψει των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Συγκεκριμένα, οι Σοσιαλιστές συγκεντρώνουν ποσοστό 17,9% έναντι 17,6% του GERB και 8,3% του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, βάσει της δημοσκόπησης της εταιρείας ΑΦΙΣ, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα Τέλεγκραφ. Στο 6,7% εκτιμάται το ποσοστό που αναμένεται να λάβει το κόμμα “Βουλγαρία χωρίς λογοκρισία”.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι μπορεί η διαφορά στα ποσοστά των δύο πρώτων να είναι πολύ μικρή, ωστόσο η αναμενόμενη πτώση του ενδιαφέροντος από την πλευρά των ψηφοφόρων γι’ αυτές τις εκλογές εκτιμάται πως θα δώσει προβάδισμα στο Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα έναντι του GERB.

Ωστόσο, αν ανατραπούν οι προβλέψεις και αυξηθεί το ποσοστό προσέλευσης στην κάλπη, το GERB εκτιμάται πως θα κατακτήσει την πρωτιά, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η ισορροπία των εδρών- έξι για κάθε ένα από τα δύο πρώτα κόμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυκλοφόρησε στη Βουλγαρία το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο

Βουλγαρία: Πρόταση μομφής κατά τις κυβέρνησης στο… παρά πέντε πριν τις ευρωεκλογές

Η βουλγαρική οικονομία αναπτύχθηκε σε ετήσια βάση κατά 1,1% το α’ 3μηνο 2014

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1
Σταϊνμάιερ για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη: «Είμαστε όλοι παιδιά της 8ης Μαΐου 1945»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα κατά του φασισμού»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης στην Bundestag για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου