Δευτέρα, 20 Μαΐ
27oC Αθήνα

Βουλγαρία: Σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο οι πολίτες που στηρίζουν την κυβέρνηση

Βουλγαρία: Σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο οι πολίτες που στηρίζουν την κυβέρνηση

Σε σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο (1,4) ανέρχονται οι Βούλγαροι πολίτες που έχουν εκφράσει, μέσω υπογραφών, την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρσκι, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση Πρωτοβουλία Πολιτών για Νέα Κοινωνική Συνθήκη.

Εκπρόσωποι της οργάνωσης παρέδωσαν στον Βούλγαρο πρωθυπουργό καταλόγους με υπογραφές πολιτών υπέρ της κυβέρνησής του.

Ο εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Στογιάν Τοντόροφ κάλεσε την κυβέρνηση, τη Βουλή και τον πρόεδρο της Βουλγαρίας να ενώσουν τις δυνάμεις τους τους για να ορθοπηδήσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η χώρα.

«Αντιλαμβάνομαι την υποστήριξη των πολιτών ως ευκαιρία να συνεχίσουμε την εντατική προσπάθεια μας να εργαζόμαστε υπεύθυνα για το καλό όλων των Βούλγαρων πολιτών» δήλωσε ο κ. Ορεσάρσκι ύστερα από τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας AFIS, που διενεργήθηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα, το 22% του εκλογικού σώματος στη Βουλγαρία θα ψήφιζε το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, εάν διεξάγονταν σήμερα εκλογές. Αντίθετα, το πρώην κυβερνών κόμμα GERB υποχώρησε ακόμη μια ποσοστιαία μονάδα, στο 18%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη σημασία του αγωγού “South Stream” για τις χώρες τους τόνισαν οι πρωθυπουργοί, Πλ. Ορεσάρσκι και Ί. Ντάτσιτς

Βουλγαρία: Κοινωνικός ο προϋπολογισμός του 2014

Βουλγαρία και Ρουμανία βαρέθηκαν να περιμένουν τη διεύρυνση της ζώνης Σένγκεν

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε