Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Βρήκαν DNA του Αμπντεσλάμ μετά το πιστολίδι στις Βρυξέλλες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δείγμα DNA του φυγά Σαλά Αμπντεσλάμ βρέθηκε σε ένα διαμέρισμα μετά από επιδρομή της βελγικής αστυνομίας που έγινε μέσα στην εβδομάδα. Ο καταζητούμενος για τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι διαφεύγει μήνες τώρα τη σύλληψη.

Οι αναφορές αρχικά δημοσιεύτηκαν στο site του περιοδικού L’Obs και στην συνέχεια επιβεβαιώθηκαν από το γραφείο του εισαγγελέα του Βελγίου στο πρακτορείο Belga. Το βελγικό RTBF μετέδωσε πως ο Σαλά Αμπντεσλάμ απέφυγε την σύλληψη και στην τελευταία επιδρομή των βελγικών αρχών σε ένα διαμέρισμα, μία επιχείρηση που έγινε κατά την διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας και ήταν… επεισοδιακή, αφού “έπεσαν” πυροβολισμοί!

Νούμερο ένα φυγάς!

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι παραπάνω από πιθανό ο Αμπντεσλάμ να είναι ο ένας από τους δύο που διέφυγαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης”, αναφέρεται στο site του RTBF.

Κάποια άλλα μέσα ενημέρωσης εμφανίζονται περισσότερο επιφυλακτικά για τα ευρήματα, σημειώνοντας πως ο καταζητούμενος Αμπντεσλάμ ενδέχεται να είχε επισκεφθεί το συγκεκριμένο διαμέρισμα κάποια στιγμή στο παρελθόν.

Ο 26χρονος Αμπντεσλάμ είναι Γάλλος πολίτης μαροκινής καταγωγής και έχει γεννηθεί στις Βρυξέλλες και από τις αρχές θεωρείται βέβαιο πως συμμετείχε ενεργά στον σχεδιασμό του μακελειού στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο. Κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, που έγιναν συντονισμένα σε διάφορα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας έχασαν την ζωή τους 130 άνθρωποι, οι περισσότεροι από του οποίους στο θέαρο Μπατακλάν (σ.σ. συγκεκριμένα 89).

Καταζητείται από την στιγμή που φίλοι του τον μετέφεραν οδικώς στις Βρυξέλλες από το Παρίσι, λίγες ώρες αφότου είχε σκορπίσει το θάνατο…

Πηγή: theguardian.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε