Τετάρτη, 1 Μαΐ
17oC Αθήνα

Χειροπέδες στον Martin Shkreli που αύξησε 5000% την τιμή φαρμάκου για τον HIV

ΠΗΓΗ: TWITTER
ΠΗΓΗ: TWITTER

Εδώ και καιρό ο Martin Shkreli χαρακτηριζόταν ως ο πιο μισητός άντρας του ίντερνετ μετά την αύξηση τιμής φαρμάκου για τον HIV. Οι αρχές συνέλαβαν τον διευθύνοντα σύμβουλο αμερικανικής εταιρείας φαρμάκων με την κατηγορία της απάτης.

Κατηγορείται πως έπαιρνε παράνομα μετοχές από τη Retrophin Inc., εταιρεία που βιοτεχνολογίας που ξεκίνησε το 2011, για να εξοφλεί χρέη του από άλλες επιχειρηματικές συναλλαγές. Είχε εκδιωχθεί από τη Retrophin το 2014 και είχε μηνυθεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Είχε γίνει ο πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο όταν αγόρασε τα δικαιώματα για το Daraprim, φάρμακο που χορηγείται για τη θεραπεία ανθρώπων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που προκαλείται από ασθένειες όπως το HIV. Αύξησε στη συνέχεια την τιμή του φαρμάκου κατά 5.000% και συγκεκριμένα από 13,50 στα 750 δολάρια.

Αρχικά είχε πει ότι θα μείωνε την τιμή του Daraprim, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη. Όταν η Χίλαρι Κλίντον είχε δηλώσει πως μια μείωση 10% δεν είναι αρκετή, εκείνος απάντησε με μία λέξη. “Lol”. “Θα αύξανα περισσότερο την τιμή. Οι επενδυτές περιμένουν από εμένα να μεγιστοποιήσω τα κέρδη”, είχε πει σε επενδυτές σε συνέδριο του Forbes στη Νέα Υόρκη.

Βρίσκεται αντιμέτωπος με μήνυση από τη Retrophin για κατάχρηση κεφαλαίων της εταιρίες. Τον είχαν κατηγορήσει πως είχε “πειράξει” τις συναλλαγές μεταξύ επενδυτών στην MSMB και την εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Πηγή: Independent

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε