Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ύψωσαν πανό διαμαρτυρίας στην ιταλική Βουλή – Πέρασε το πακέτο λιτότητας

Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι και το πακέτο λιτότητας ύψους 54 δισ. ευρώ πήραν ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά όχι «αναίμακτα». Δείτε βίντεο!

Στιγμές έντασης στην ιταλική Κάτω Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για τα μέτρα λιτότητας που έχουν στόχο να βγει η Ιταλία από τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Λίγο μετά την παρέμβαση του ηγέτη της Λίγκας του Βορρά και συμμάχου του Μπερλουσκόνι, Μαρκ Ρεγκουτζόνι, τρεις άνδρες εμφανίστηκαν στα θεωρεία του κοινοβουλίου και κρέμασαν πανό που έγραφε Basta Lega, basta Roma, basta Tasse (Αρκετά Λέγκα, αρκετά Ρώμη, αρκετά με τους φόρους).

Δείτε το βίντεο της repubblica.it

Αμέσως, ο πρόεδρος της Βουλής, Τζιανφράνκο Φίνι έδωσε εντολή να κατέβει το πανό και οι τρεις άνδρες να οδηγηθούν έξω από την αίθουσα. Καθώς οι άνδρες ασφαλείας του έβγαζαν έξω, εκείνοι φώναζαν «Κλόουν, αρκετά!», αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ. Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγο και μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα, συνεχίστηκε.
Εντάσεις και... εντάσεις στην ιταλική Βουλή! "Άναψε τα αίματα" η βουλευτής Ελβίρα Σαβίνο
Τελικά, η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, η οποία ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να περάσει γρήγορα τα μέτρα, κέρδισε την ψηφοφορία με 316 ψήφους υπέρ και 302 κατά.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, το πακέτο λιτότητας πήρε το τελικό “πράσινο φως” από την ιταλική Βουλή. Η διαδικασία ήταν σε μεγάλο βαθμό απλώς τυπική μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που κέρδισε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και τώρα η σειρά της Ιταλίας – Ψηφίζεται το πακέτο λιτότητας

Η Κίνα έχει ήδη αγοράσει 4% του ιταλικού χρέους

Η Ιταλία ζητά “σανίδα σωτηρίας” από την Κίνα

Άγριες συγκρούσεις στην Ιταλία για τα μέτρα λιτότητας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε