Κόσμος

Αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ – Κίνδυνος να ξεμείνει από ρευστό το δημόσιο!

Τα πρώτα σημαντικά προβλήματα κάνουν την εμφάνιση τους για τον Μπάρακ Ομπάμα. Ο προϋπολογισμός είναι τώρα η μεγάλη απειλή για τον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε, σε σύσκεψη που είχε με τις αντιπροσωπείες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στο Λευκό Οίκο, να κάμψει τις αντιρρήσεις – των Ρεπουμπλικάνων κυρίως- για τον προϋπολογισμό. Μόνο που οι προσπάθειές του έπεσαν σε… τοίχο.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ, δεν συναίνεσε προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να μην είναι δυνατή η χρηματοδότηση του αμερικανικού δημοσίου και μετά από αυτήν την Παρασκευή.

Κυβέρνηση και Ρεπουμπλικάνοι εμμένουν πεισματικά στις (διαμετρικά) αντίθετες απόψεις τους σχετικά με το πώς μπορεί να εξοικονομηθούν από φέτος κιόλας, 33 δισ. δολάρια από τις κρατικές δαπάνες.

Αν ως την Παρασκευή τα μεσάνυχτα δεν εξευρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα, από το Σάββατο κιόλας το αμερικανικό δημόσιο δεν θα έχει για τις δράσεις του πόρους χρηματοδότησης, σημειώνουν κοινοβουλευτικοί παρατηρητές, που αναμένουν να υπάρξει «δικομματική συμφωνία της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε διαθεσιμότητα ο εργαζόμενος της Ford που κατηγόρησε τον Τραμπ ότι προστατεύει παιδόφιλους: «Δεν το μετανιώνω»
Viral η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ μετά τις κατηγορίες του εργάτης - Τον έβρισε και του έκανε χυδαία χειρονομία - Ο εργάτης δήλωσε πως είναι πολιτικά ανεξάρτητος και πιστεύει στην ελευθερία της έκφρασης
Ντόναλντ Τραμπ
Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Μινεάπολη από πράκτορα ICE - Τραυματίστηκε στο πόδι μετανάστης από τη Βενεζουέλα
Στο νοσοκομείο ο τραυματίας αλλά και ο πράκτορας καθώς δέχθηκε επίθεση από κατοίκους της περιοχής - «Το έκανε από άμυνα», υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
Επεισόδια