Κόσμος

Αεροσκάφος της ισραηλινής El Al αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Ρόδο γιατί η Τουρκία αρνήθηκε εφοδιασμό

Ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ είναι τεταμένες, είναι γνωστό, ειδικά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα. Αλλά την Κυριακή (30.06.2024), η Τουρκία το… τερμάτισε, αφού αρνήθηκε να ανεφοδιάσει καύσιμα αεροσκάφος της El Al, το οποίο έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Αττάλεια λόγω άρρωστου επιβάτη!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η El Al: ότι το αεροσκάφος της ήθελε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Αττάλεια γιατί στην πτήση από Βαρσοβία υπήρχε άρρωστος επιβάτης, αλλά το προσωπικό του αεροδρομίου στην Αττάλεια της Τουρκίας αρνήθηκε να κάνει τον ανεφοδιασμό ώστε να συνεχίσει το ταξίδι για το Τελ Αβίβ!

Έτσι, η πτήση LY5102 από τη Βαρσοβία στο Τελ Αβίβ αναγκάστηκε να πάει στο αεροδρόμιο στη Ρόδο, για να ανεφοδιαστεί εκεί με καύσιμα ανέφερε σε ανακοίνωσή της η El Al. Οι τουρκική πλευρά, πάντως, αρνείται ότι έγιναν έτσι τα πράγματα…

«Οι εργαζόμενοι (στο αεροδρόμιο της Αττάλειας) αρνήθηκαν να ανεφοδιάσουν το αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρείας παρόλο που (η έκτακτη προσγείωση) έγινε για ιατρικούς λόγους», ανέφερε η ανακοίνωση της ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές, από την πλευρά τους, τόνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το αεροπλάνο της El Al έλαβε άδεια για αναγκαστική προσγείωση επειδή ένας επιβάτης δεν ήταν καλά στην υγεία του.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι επιβάτες ενημερώθηκαν για να αναμένουν καθυστέρηση πολλών ωρών στην Τουρκία, χωρίς να έχουν άδεια να βγουν από το αεροπλάνο.

«Τα καύσιμα αναμενόταν να μεταφερθούν στο αεροπλάνο… αλλά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους αποφάσισε μόνος του να αναχωρήσει χωρίς τον ανεφοδιασμό του αεροπλάνου», δήλωσε τουρκική διπλωματική πηγή.

Οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, έχουν επιδεινωθεί από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που προκλήθηκε από την επίθεση της ισλαμιστικής Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου.

Οι πτήσεις που συνδέουν τις δύο χώρες έχουν ανασταλεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει συνεχώς δηλώσεις υποστήριξης της Χαμάς και καταγγέλλει την ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1.195 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία του Ισραήλ. Η απάντηση του Ισραήλ, ένας ανελέητος βομβαρδισμός και στρατιωτική επίθεση στον παλαιστινιακό θύλακα έχει μέχρι στιγμής αφήσει 37.877 νεκρούς, κυρίως αμάχους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μουσείο του Λούβρου: «Τα μουσεία δεν είναι ούτε οχυρά ούτε θησαυροφυλάκια», προειδοποιούν 57 διευθυντές διεθνών ιδρυμάτων
Μετά την κλοπή κοσμημάτων από το Λούβρο, 57 επικεφαλής διεθνών μουσείων εκφράζουν ανησυχία για την εύθραυστη φύση της βασικής αποστολής των μουσείων
Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος εγκαινιάζει το πρώτο μνημείο προς τιμήν των ΛΟΑΤΚΙ+ στρατιωτικών
Ο Βρετανός μονάρχης αποκάλυψε ένα πρωτοποριακό μνημείο αφιερωμένο στα ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, σηματοδοτώντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε εκδήλωση υποστήριξης αυτής της κοινότητας
Ο βασιλιάς Κάρολος
Νύφη στο Αζερμπαϊτζάν αυτοκτόνησε μετά τον καβγά για το «προκλητικό» νυφικό της με τα πεθερικά της
«Τι ντροπή. Πώς επιτρέψατε στην κόρη σας να φορέσει ένα τόσο ατιμωτικό, αποκαλυπτικό νυφικό;» - Ο συντετριμμένος πατέρας έδιωξε τον σύζυγό από την κηδεία της κόρης του
Η 19χρονη Lyaman Mammadli