Κόσμος

Αφγανιστάν: Προσγειώθηκε στην Καμπούλ η πρώτη διεθνής πτήση μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν

Μια εμπορική πτήση της Pakistan International Airlines από το Ισλαμαμπάντ που προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, είναι η πρώτη διεθνής πτήση προς το Αφγανιστάν αφ’ ότου οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία.

Η πτήση αυτή των πακιστανικών κρατικών αερογραμμών επρόκειτο να μεταφέρει από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ ανθρώπους με έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα – αν και δεν κατέστη αμέσως γνωστό αν θεωρείται τακτική εμπορική πτήση ή ειδική πτήση τσάρτερ.

Είναι η πρώτη πτήση της PIA που προσγειώθηκε στην Καμπούλ μετά το τέλος της αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων και της απομάκρυνσης ανθρώπων από το Αφγανιστάν σε μεγάλη κλίμακα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως πρόκειται για μία από τις πρώτες ενδείξεις οικονομικής εξομάλυνσης για τη χώρα και το κύριο διεθνές αεροδρόμιό της.

click4more: Τραγωδία στην Αλγερία με 13 νεκρούς από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

Το αεροπλάνο της PIA, το οποίο προσγειώθηκε γύρω στις 10:30 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) δεν μετέφερε από το Ισλαμαμπάντ παρά πολύ λίγους ανθρώπους.

«Δεν υπήρχε σχεδόν κανείς μέσα στο αεροπλάνο, περίπου 10 άνθρωποι, ήταν ίσως περισσότερα μέλη του πληρώματος απ’ ό,τι επιβάτες», δήλωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που επέβαινε στην πτήση αυτή από το Ισλαμαμπάντ.

Χθες, Κυριακή, ένας εκπρόσωπος της PIA είχε επιβεβαιώσει αυτή την πρώτη πτήση προς την Καμπούλ, διευκρινίζοντας πάντως ότι η εταιρεία εξακολουθούσε να εργάζεται για να γίνουν οι πτήσεις αυτές τακτικές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» από το Ισραήλ για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά – «Είναι μια ανταμοιβή για τη τζιχαντιστική Χαμάς»
«Το Ισραήλ δεν θα αποδεχτεί κανένα αποσπασματικό και φανταστικό κείμενο που επιχειρεί να το αναγκάσει να αποδεχτεί αδικαιολόγητα σύνορα»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ 2
Μαχμούντ Αμπάς: Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Βρετανία είναι ένα «ουσιαστικό και αναγκαίο βήμα»
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλά για ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη, ενώ ένας σκληροπυρηνικός Ισραηλινός υπουργός αντιδρά καλώντας σε άμεση προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς 1
Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία αναγνωρίζουν το Παλαιστινιακό κράτος - «Η Χαμάς δεν έχει κανένα μέλλον, ούτε σε κυβέρνηση ούτε στην ασφάλεια» λέει ο Κιρ Στάρμερ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία αναγνωρίζει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
29