Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγία Πετρούπολη: Η πρωτεύουσα της Διεθνούς Ημέρας Τζαζ το 2018

Αγία Πετρούπολη: Η πρωτεύουσα της Διεθνούς Ημέρας Τζαζ το 2018
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Η Αγία Πετρούπολη θα βρεθεί στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Τζαζ το 2018, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της UNESCO.

«Τη διοργάνωση των βασικών εκδηλώσεων της Ημέρας Τζαζ διεκδίκησαν 18 χώρες, η απόφαση των κριτών να επιλέξουν την Αγία Πετρούπολη ως πρωτεύουσα της τζαζ για το 2108 ελήφθη με γνώμονα την αποκλειστική συμβολή της Ρωσίας σε αυτό το είδος τέχνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού.

Η διεθνής Ημέρα Τζαζ καθιερώθηκε από την UNESCO τον Νοέμβριο του 2011, με απόφαση της 36ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης της UNESCO.

Οι εορτασμοί γίνονται κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο, με σκοπό «να αναβαθμίσουν την πληροφόρηση της διεθνούς κοινής γνώμης, για τον παιδαγωγικό ρόλο της τζαζ ως δύναμης που μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη, στην ενότητα, στον διάλογο και στη διεύρυνση των επαφών μεταξύ των ανθρώπων».

Το Παρίσι ήταν η πρώτη πρωτεύουσα όπου διοργανώθηκε η Διεθνής Ημέρα Τζαζ, το 2012.

Διοργανωτές της ίδιας εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη το 2018, είναι ο Δήμος της Αγίας Πετρούπολης και η Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας της UNESCO. Την ευθύνη της διοργάνωσης θα έχει ο γνωστός ρώσος σαξοφωνίστας Ίγκορ Μπούτμαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις