Κόσμος

Αγία Σοφία: Αμερικανός τουρίστας ασπάστηκε το Ισλάμ μέσα στο ιστορικό ναό

Μέσα στην Αγία Σοφία ένας Αμερικανός τουρίστας φέρεται να ασπάστηκε το Ισλάμ, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Trthaber, ο άνδρας συμμετείχε στην Κωνσταντινούπολη σε τελετή για τους ανθρακωρύχους που έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη έκρηξη στην περιοχή Αμάσρα της βορειοδυτικής Τουρκίας τον Οκτώβριο. Τότε ήταν που ο τουρίστας Αντόνιο δήλωσε την πρόθεσή του να ασπαστεί το Ισλάμ. Οι παρευρισκόμενοι τον παρέπεμψαν στον Ιμάμη της Αγίας Σοφίας.

Ο Αμερικανός έγινε μουσουλμάνος μπροστά στον Ιμάμη μέσα στον ιστορικό ναό, επαναλαμβάνοντας την ομολογία πίστης των ισλαμιστών ότι «δεν υπάρχει Θεός εκτός από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του».

Όσοι βρέθηκαν εκεί άρχισαν να φωνάζουν «Αλλαχού Ακμπάρ».

Σημειώνεται πως πλέον η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, ναός μοναδικής σημασίας για τον ελληνισμό, έχει πλέον μετονομαστεί σε Μεγάλο Τέμενος της Αγίας Σοφίας.

Ο Αμερικανός τουρίστας πήρε το όνομα Μομάμεντ Φατίχ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στο Μεξικό: Δολοφόνησαν σε live μετάδοση μία υποψήφια δήμαρχο και άλλους 3 ανθρώπους κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης
Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στα social media κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης στο Facebook από την Yesenia Lara, ο κόσμος φαίνεται να τρέχει και να ουρλιάζει αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί σε μια πομπή με μοτοσικλέτες
Αξιωματικοί φρουρούν κοντά σε όχημα που ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυροβολισμών στη Βερακρούς