Κόσμος

Αγία Σοφία: Δεκάδες μαθητές απήγγειλαν το Κοράνι

Μέσα από την Άγια Σοφία δεκάδες μαθητές έψαλλαν στίχους από το Κοράνι, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Πρόκειται για 35 περίπου μαθητές θρησκευτικού σχολείου που απήγγειλαν το Κοράνι, σε ένα ιστορικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την Άγια Σοφία. Οι 35 μαθητές, οι οποίοι έχουν αποστηθίσει το Κοράνι, ήταν ντυμένοι στα λευκά.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κίνηση αυτή καταδεικνύει την εμμονική σχέση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Αγία Σοφία, τη στιγμή που στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν εντυπωσιακά τζαμιά κτισμένα επί οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι τελευταίες εικόνες που ήρθαν από την Άγια Σοφία αφορούσαν σε βανδαλισμούς στο μοναδικό αυτό μνημείο.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
12