Κόσμος

Άγρια κόντρα Γαλλίας – Βατικανού για το διορισμό ομοφυλόφιλου διπλωμάτη

Η Γαλλία "παραμένει στην πρότασή της" όσον αφορά στην επιλογή του πρεσβευτή της στο Βατικανό, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, καθώς το Παρίσι και η Αγία Έδρα έχουν εμπλακεί σε ένα σκληρό μπρα-ντε-φερ.

“Η Γαλλία έκανε την επιλογή να έχει έναν πρεσβευτή στο Βατικανό. Η επιλογή αυτή αφορούσε τον κ. Στεφανινί και αυτή παραμένει η πρόταση της Γαλλίας”, δήλωσε ο Στεφάν Λε Φολ, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς η ομοφυλοφιλία του διπλωμάτη αναφέρεται από τα μέσα ενημέρωσης ως αιτία της εμπλοκής.

“Γίνονται συνομιλίες. Κάθε διορισμός πρεσβευτή πρέπει να συμφωνηθεί εκεί όπου διορίζεται (…) αναμένουμε την απάντηση του Βατικανού. Όμως η θέση της Γαλλίας δεν αλλάζει, προτείναμε τον κ. Στεφανινί ως πρεσβευτή στο Βατικανό”, επέμεινε ο υπουργός ο οποίος ανήκει στο περιβάλλον του αρχηγού του κράτους.

Η Γαλλία και το Βατικανό έχουν εμπλακεί εδώ και τρεις μήνες σε ένα σκληρό μπρα-ντε-φερ για τον νέο πρεσβευτή στην Αγία Έδρα τον οποίο επέλεξε το Παρίσι.

Ο Λοράν Στεφανινί, 55 ετών, δεν έκρυψε ποτέ την ομοφυλοφιλία του. “Ο Λοράν Στεφανινί είναι ένας από τους καλύτερους διπλωμάτες μας, αυτός είναι ο λόγος του διορισμού του. Αναμένουμε την απάντηση στο αίτημα συμφωνίας”, είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη το Ελιζέ, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από την πλευρά της, η Αγία Έδρα αρνήθηκε σήμερα κάθε σχόλιο μετά την ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης ότι επιμένει στην επιλογή ενός ομοφυλόφιλου διπλωμάτη ως πρεσβευτή στο Βατικανό, μία απόφαση στην οποία το Βατικανό δεν έχει απαντήσει θετικά.

“Το θέμα αυτό δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο, επειδή αυτό αφορά αυστηρά τις σχέσεις μεταξύ κρατών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, ο ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει «τίποτα νέο» σχετικά με ένα ενδεχόμενο ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
Παρά τις συνεχιζόμενες επαφές με την Ουάσινγκτον, η Μόσχα υποστηρίζει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος από τη σύνοδο του Αυγούστου μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πρέσκοφ
ΗΠΑ: Μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της 9χρονης Μέλοντι – Η μητέρα αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές
Ξεκίνησαν μαζί για ένα οδικό ταξίδι, όμως η μητέρα επέστρεψε χωρίς το παιδί και παραμένει σιωπηλή εδώ και πάνω από έναν μήνα, ενώ το FBI προσπαθεί να ανασυνθέσει τις κρίσιμες ώρες του ταξιδιού
Στιγμιότυπο από βίντεο παρακολούθησης που δείχνει τη Μέλοντι και τη μητέρα της στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να αποδεχθεί σχέδιο που προβλέπει εδαφικές παραχωρήσεις για την λήξη του πολέμου
Oι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να ενημέρωσαν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι ένα πιθανό πλαίσιο ειρήνης θα απαιτούσε από την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη και να περιορίσει μέρος της στρατιωτικής της ισχύος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
15