Κόσμος

Αιγυπτιακές πηγές: Ισραήλ και Χαμάς ανοιχτοί σε κατάπαυση του πυρός

Δύο αιγυπτιακές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν σήμερα (17.12.2023) ότι το Ισραήλ και η Χαμάς είναι αμφότερα ανοιχτά σε μια ανανέωση της κατάπαυσης του πυρός και της απελευθέρωσης ομήρων, παρότι οι διαφωνίες παραμένουν ως προς το πώς αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

Η Χαμάς επιμένει να καταρτίσει τη λίστα των ομήρων που θα απελευθερωθούν μονομερώς και ζητεί από τις δυνάμεις του Ισραήλ να αποσυρθούν πίσω από προκαθορισμένες γραμμές, ανέφεραν οι πηγές στο Reuters.

Ενώ το Ισραήλ συμφώνησε να καταρτίσει τη λίστα η Χαμάς, οι πηγές είπαν ότι το Ισραήλ ζήτησε ένα χρονοδιάγραμμα και να δει τη λίστα προκειμένου να ορίσει τον χρόνο και τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός.

Το Ισραήλ αρνείται να αποσυρθεί, πρόσθεσαν οι πηγές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Τα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό, το «παιδί του 1 εκατ. λιρών» και ο άνθρωπος – κλειδί Αλί Ανσάρι
Ο Χαμενεΐ διοικεί μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία αξίας 3 δισ. δολαρίων στο Λονδίνο, τη Βρετανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αρκετές άλλες χώρες
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Τέσσερις τραυματίες από drones που έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι - Κανονικά διεξάγεται η εναέρια κυκλοφορία
Η επίθεση προκάλεσε ελαφρά τραύματα σε δύο υπηκόους της Γκάνας και έναν υπήκοο Μπανγκλαντές, όπως και μέτρια τραύματα σε έναν υπήκοο Ινδίας, πρόσθεσε
Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι
Το Ιράν απειλεί κολοσσούς όπως η Google, η Microsoft, η Nvidia, οικονομικά κέντρα και τράπεζες – «Νόμιμοι στόχοι»
Εκπρόσωπος του αρχηγείου Khatam al-Anbiya του Ιράν, που επικαλείται το Al Jazeera, δήλωσε ότι «ο εχθρός μάς έλυσε τα χέρια για να στοχεύσουμε οικονομικά κέντρα και τράπεζες που ανήκουν στις ΗΠΑ και το σιωνιστικό καθεστώς στην περιοχή»
Καπνοί στη Βηρυτό
Άγαλμα Τραμπ – Επστάιν στην Ουάσιγκτον εμπνευσμένο από τη διάσημη σκηνή του «Τιτανικού»: «I’m the king of the world»
Ο τίτλος του έργου «Ο βασιλιάς του κόσμου» αποτελεί μια αναφορά στην ατάκα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενώ αγκάλιαζε την αγαπημένη του, Ρόουζ, που υποδυόταν η Κέιτ Γουίνσλετ
Γιγαντιαίο άγαλμα των Τραμπ και Επστάιν εμπνευσμένο από σκηνή του «Τιτανικού» στην Ουάσιγκτον