Κόσμος

Αίγυπτος: Προεδρικό διάταγμα για να συγκληθεί το διαλυμένο Κοινοβούλιο


Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου, το οποίο παρέδωσε την εξουσία στον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι τον περασμένο μήνα, πραγματοποίησε έκτακτη σύνοδο σήμερα για να συζητήσει για το προεδρικό διάταγμα που διατάσσει να συγκληθεί εκ νέου το διαλυμένο πλέον κοινοβούλιο της χώρας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι της συνόδου προήδρευσε ο στρατάρχης Χουσέιν Ταντάουι, ο οποίος ηγείται του Συμβουλίου που κυβέρνησε την Αίγυπτο, μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, τον περασμένο χρόνο.

Το Συμβούλιο είχε διαλύσει το υπό την ηγεσία των ισλαμιστών κοινοβούλιο με βάση δικαστική απόφαση που εκδόθηκε αυτό το μήνα.

Οι στρατηγοί συναντήθηκαν για να “μελετήσουν και να συζητήσουν τις επιπτώσεις της απόφασης του Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι να συγκαλέσει εκ νέου το κοινοβούλιο”, προσθέτει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ απειλεί ξανά με «πολύ δυνατά πλήγματα» στο Ιράν: ΗΠΑ και Ισραήλ σχεδιάζουν χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές
«Θα τους χτυπήσουμε πολύ δυνατά και, κάποια στιγμή θα πουν "δεν μπορούμε άλλο"», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ - Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από βλήμα στα ανοικτά του Ομάν
Ντόναλντ Τραμπ