Κόσμος

Αϊτή: Τουλάχιστον 50 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου – 20 σπίτια έπιασαν φωτιά

Τραγωδία σημειώθηκε στην Αϊτή, καθώς τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίς σήμερα το πρωί από έκρηξη βυτιοφόρου στο Καπ-Αϊτιέν, ενώ αρκετοί έχουν τραυματιστεί.

«Διαπίστωσα επιτόπου ότι 50 ως 54 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί. Είναι αδύνατο να αναγνωριστούν», δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Καπ-Αϊτιέν, ο Πατρίκ Αλμονόρ.

«Περίπου 20» κατοικίες στην περιοχή έπιασαν φωτιά μετά την έκρηξη, σύμφωνα με τον Αλμονόρ, κάτι που δημιουργεί φόβους ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι βαρύτερος.

«Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να δώσουμε λεπτομέρειες για τον αριθμό των θυμάτων μέσα στα σπίτια», διευκρίνισε.

Αυτή η φτωχή χώρα της Καραϊβικής μαστίζεται από σοβαρή έλλειψη καυσίμων επειδή συμμορίες λυμαίνονται ένα τμήμα του κυκλώματος ανεφοδιασμού.

Αυτό προκαλεί ισχυρή δυσαρέσκεια στους κόλπους του πληθυσμού και η Αϊτή ήταν εξάλλου χθες, Δευτέρα, θέατρο διαδηλώσεων κατά της αύξησης της τιμής της βενζίνης.

Το νοσοκομείο Ζουστινιάν, όπου έχουν μεταφερθεί πολλοί τραυματίες, δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τη συρροή, καθώς πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

https://youtu.be/zy-vUdtpI2U

«Δεν έχουμε τα μέσα για να περιθάλψουμε τους πολλούς ανθρώπους που φέρουν σοβαρά εγκαύματα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο νοσηλεύτρια του νοσοκομείου. «Φοβάμαι πως δεν θα καταφέρουμε να τους σώσουμε όλους».

Λιμάνι στη βόρεια ακτή της Αϊτής, το Καπ-Αϊτιέν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λιβύη κατά της Ελλάδας για τα «οικόπεδα» ανοιχτά από την Κρήτη: «Παραβιάζουν κυριαρχικά μας δικαιώματα»
Επικαλούμενο ανυπόστατες αξιώσεις που εδράζονται στο ανυπόγραφο και διεθνώς απομονωμένο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το ΥΠΕΞ της Λιβύης αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας
Χάρτης του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου
Γνώριζε γυναίκες σε dating app, τις νάρκωνε και τις βίαζε - Ισόβια στο «σεξουαλικό αρπακτικό» με το διδακτορικό και τα χλιδάτα ρούχα στη Βρετανία
Χρησιμοποιούσε κρυφές ή φορητές κάμερες για να καταγράψει τους βιασμούς - Σε ορισμένες περιπτώσεις, κρατούσε προσωπικά αντικείμενα από τα θύματά του ως ενθύμια
Ο Zhenhao Zou
1
Το Ιράν είχε απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ – «Δεν επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις το Ισραήλ»
Ο Τραμπ θέλει η Τεχεράνη να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, ενώ ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει δηλώσει ότι το δικαίωμα του εμπλουτισμού ουρανίου είναι αδιαπραγμάτευτο
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ 1