Κόσμος

Ακάρ: Το Καστελλόριζο πρέπει να αποστρατικοποιηθεί – Πρόκληση ο εορτασμός με Σακελλαροπούλου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ζήτημα αποστρατικοποίησης 18 νησιών έθεσε ξανά ο Χουλουσί Ακάρ, μεταξύ αυτών και για το Καστελλόριζο, όπου βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τον εορτασμό της 77ης επετείου απελευθέρωσης του ακριτικού νησιού. Μάλιστα, τόνισε ότι η Τουρκία είναι ενοχλημένη και θεωρεί πρόκληση τους εορτασμούς στο συγκεκριμένο νησί “λες και δεν υπήρχε άλλο (νησί) για εορτασμούς”. 

Για την αποχώρηση του Oruc Reis και την επιστροφή του στην Αττάλεια, είπε ότι “θα υπάρχουν μπρος πίσω μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας εκεί”.

Ο Ακάρ μεταξύ άλλων είπε ότι η Ελλάδα έχει στρατό σε 18 νησιά της καταπατώντας διεθνείς συνθήκες. “Αυτό αυξάνει την ένταση και καταστρέφει τις όποιες προσπάθειες διαλόγου”.

Click4more: Σακελλαροπούλου από Καστελλόριζο: Η έξαρση της επιθετικής ρητορείας της Τουρκίας δημιουργεί καχυποψία και εχθρότητα

Κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα να σταματήσει τις ενέργειες που προκαλούν εντάσεις: “Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου και θέλουμε να βρεθούν πολιτικές λύσεις μέσα από ειρηνικές μεθόδους. Έτσ όπως το καταλαβαίνουμε εμείς η ένταση και οι προκλήσεις δεν βοηθούν κανέναν και ιδιαίτερα την Ελλάδα”.

Απευθύνθηκε μάλιστα στον ελληνικό λαό και τον κάλεσε να μην πέφτει θύμα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, που όσα κάνει τα κάνει για δικό του όφελος. Όπως είπε, ο Μακρόν έχει χρεοκοπήσει πολιτικά και όλα όσα κάνει τα κάνει για να καλύψει αυτή την πολιτική του χρεοκοπία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα «υπόθεση Πελικό» και στη Γερμανία: 59χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της ότι τη νάρκωνε και τη βίαζε επί χρόνια
Ο πρώην σύντροφός της ενώ κατηγορείται για 67 αδικήματα, θα δικαστεί μόνο για 2 από αυτά, αφού ο βιασμός στη Γερμανία παραγράφεται μετά το πέρας πενταετίας
iStock
Επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του Έμπολα - Ίσως να είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές σε λίγους μήνες
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναπτύσσουν το εμβόλιο κατά του ιού, το οποίο θα μπορούσε να περάσει σε κλινικές δοκιμές, με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας από το Κονγκό
Ανθρωπιστικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό μιας νέας επιδημίας Έμπολα που αφορά τον στελέχη «Bundibugyo», στη Ρουαμπάρα, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό