Μάστιγα έχουν γίνει οι επιθέσεις «ακτιβιστών» εναντίον έργων τέχνης σε κάθε γωνιά του κόσμου. Νέο «θύμα» ο πίνακας «Θάνατος και Ζωή» του Γκούσταβ Κλιμτ στο μουσείο Λεοπόλντ της Αυστρίας.
Οι ακτιβιστές της οργάνωσης Last Generation πέταξαν πετρέλαιο στο έργο του Κλιμτ. Το μουσείο ανακοίνωσε ότι ελπίζει να μην έχει καταστραφεί ο πίνακας και τόνισαν ότι οι συντηρητές του μουσείου προσπαθούν να καταλάβουν πόσο μεγάλη είναι η ζημιά στον πίνακα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το βίντεο δημοσιοποίησε η οργάνωση Last Generation και όπως θα δείτε δυο μέλη της οργάνωσης «λούζουν» τον πίνακα του αυστριακού ζωγράφου ως κανονικοί βάνδαλοι.

Δείτε τη νέα αποτρόπαια πράξη
🛢️EILT: Klimt's "Tod und Leben" im Leopold Museum mit Öl überschüttet🛢️
— Letzte Generation Österreich (@letztegenAT) November 15, 2022
Menschen der Letzten Generation haben heute im Leopold Museum das Klimt-Gemälde "Tod und Leben" mit Öl überschüttet. Neue Öl- und Gasbohrungen sind ein Todesurteil für die Menschheit. pic.twitter.com/4QKAklB9Af
Φωτογραφίες: Reuters
