Κόσμος

Αμερικανοί θα κυριαρχήσουν στο διοικητικό συμβούλιο του TikTok στις ΗΠΑ

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται ενώ ένας αμερικανικός νόμος προέβλεπε την απαγόρευση της πλατφόρμας στις ΗΠΑ για λόγους εθνικής ασφάλειας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη με το Πεκίνο προβλέπουν ότι έξι από τα επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εφαρμογής TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι Αμερικανοί, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Το TikTok θα ανήκει κατά πλειοψηφία σε Αμερικανούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα υπάρχουν επτά μέλη στο διοικητικό συμβούλιο, εκ των οποίων έξι Αμερικανοί», δήλωσε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κάρολαϊν Λέβιτ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «την επίβλεψη για τα δεδομένα και το απόρρητο θα έχει μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες τεχνολογίας, η Oracle, και ο αλγόριθμος θα ελέγχεται επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σύμφωνα με την Λέβιτ, «όλα αυτά τα στοιχεία έχουν ήδη συμφωνηθεί» μεταξύ των πλευρών και μένει πλέον «να οριστικοποιηθεί».

«Εκτιμώ ότι αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Χθες (19/9/25) ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, ότι η υπογραφή συμφωνίας για το TikTok θα μπορούσε πλέον να είναι μια «απλή τυπικότητα».

Το Πεκίνο δεν έδωσε καμία ένδειξη για το θέμα αυτό μετά τη συνομιλία μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών.

Όσον αφορά το TikTok, ο Κινέζος πρόεδρος απλά κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να «παρέχουν ένα ανοιχτό, δίκαιο και χωρίς διακρίσεις επιχειρηματικό περιβάλλον για τις κινεζικές εταιρίες που επενδύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Οι διαπραγματεύσεις αυτές γίνονται ενώ ένας αμερικανικός νόμος προέβλεπε την απαγόρευση της πλατφόρμας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο όνομα της εθνικής ασφάλειας.

Ωστόσο μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ επεδίωξε να βρει έναν τρόπο για να διατηρήσει στη θέση της την πλατφόρμα, μέσω της μεταβίβασης των δραστηριοτήτων του TikTok στις ΗΠΑ σε μια κοινοπραξία Αμερικανών επενδυτών, μεταξύ των οποίων ο σύμμαχός του Λάρι Έλισον, επικεφαλής της Oracle.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι το TikTok τον βοήθησε να αυξήσει τη δημοτικότητά του στους νεαρούς Αμερικανούς κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεδρικής εκστρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal το βράδυ της Παρασκευής, η αμερικανική κυβέρνηση υπολογίζει να λάβει προμήθεια αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον ρόλο της ως μεσάζουσα στις διαπραγματεύσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο καπετάνιος του σκάφους που ανετράπη στη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μια μητέρα και το μωρό της
Ο 46χρονος από το Ελ Σαλβαδόρ είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ, δεν είχε άδεια ενώ το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο, καθώς υπήρχαν 14 επιβαίνοντες αντί για 10 που ήταν το επιτρεπόμενο όριο
Ο καπετάνιος Μανουέλ Χερνάντες αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον θάνατο δύο ατόμων σε ατύχημα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης
ΗΠΑ: Παρίστανε την μπέιμπι σίτερ στο Facebook και απήγαγε δύο ανήλικα κορίτσια – Το συγκλονιστικό βίντεο από την σύλληψή της
Η 42χρονη είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για απαγωγή και στο παρελθόν - Οι αρχές την εντόπισαν μέσα σε βανάκι μαζί με τα παιδιά τα οποία επέστρεψαν στην μητέρα τους
ΗΠΑ: Παρίστανε την μπέιμπι σίτερ στο Facebook και απήγαγε δύο ανήλικα κορίτσια – Το συγκλονιστικό βίντεο από την σύλληψή της
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αγόρασε γοτθικό κάστρο κοντά στα κεντρικά γραφεία της Meta στην Ιρλανδία
Πρόκειται για κάστρο σε οικόπεδο 400 στρεμμάτων δίπλα στο ποτάμι - Ο Ζάκερμπεργκ και η Τσαν αναμένεται να συνεχίσουν να ζουν στις ΗΠΑ και να χρησιμοποιούν το κάστρο όταν επισκέπτονται την Ιρλανδία
Μαρκ Ζάκερμπεργκ