Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Αμβούργο: Πάνω από 12 ώρες κρατά όμηρο την κόρη του στο αεροδρόμιο ο 35χρονος ένοπλος

Αμβούργο: Πάνω από 12 ώρες κρατά όμηρο την κόρη του στο αεροδρόμιο ο 35χρονος ένοπλος
Φωτογραφία Reuters

Έχουν περάσει περισσότερες από 12 ώρες από τη στιγμή που ο 35χρονος ένοπλος μπούκαρε με το αυτοκίνητό του στο αεροδρόμιο του Αμβούργου και κρατάει όμηρο το 4χρονο παιδί του, ζητώντας να φύγει με αεροπλάνο για την Τουρκία.

Το θρίλερ συνεχίζεται το μεσημέρι της Κυριακής (5.11.2023) στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, με τις Αρχές να δηλώνουν επίσημα ότι το 4χρονο παιδί αποτελεί την «πρώτη προτεραιότητα» αλλά και ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θεωρούν ότι ο 35χρονος διαθέτει και άλλα πυρομαχικά.

Το Reuters δημοσίευσε φωτογραφίες από το αεροδρόμιο του Αμβούργου, όπου φαίνεται η ισχυρή αστυνομική που έχει περικυκλώσει τους χώρους αλλά και το αυτοκίνητο του 35χρονου που κρατάει όμηρο την κόρη του. Η Bild επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, γύρω στις 20:12, όταν ο 35χρονος τουρκικής καταγωγής από την Κάτω Σαξονία έσπασε την μπάρα στην πύλη και μπούκαρε στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, πυροβολώντας στον αέρα και πετώντας δύο βόμβες μολότοφ στον αεροδιάδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, σκοπός του είναι να πάρει το αεροπλάνο και να φύγει από τη Γερμανία για την Τουρκία, επειδή είχε μια διαμάχη με τη μητέρα του 4χρονου παιδιού του για την επιμέλειά της. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η καταγγελία της μητέρας στις Αρχές για απαγωγή.

«Οι διαπραγματευτές μας παραμένουν σε επαφή με τον ύποπτο. Αυτήν τη στιγμή, υποθέτουμε ότι έχει στην κατοχή του ένα γεμάτο πυροβόλο όπλο και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς αγνώστου τύπου. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία του παιδιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το παιδί είναι καλά σωματικά. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν», αναφέρει η αστυνομία του Αμβούργου.

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου έχει «παραλύσει» από χθες. Το βράδυ του Σαββάτου, 17 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στο Αμβούργο, με 3.200 επιβαίνοντες, κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια. Για σήμερα, είναι προγραμματισμένες 286 πτήσεις που μεταφέρουν 34.500 επιβάτες.

«Κινητοποιήσαμε ψυχολόγους της αστυνομίας και τώρα μιλάμε με τον δράστη, ελπίζουμε σε μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάντρα Λέβγκρουν, στο τηλεοπτικό δίκτυο NDR και συμπλήρωσε ότι είναι «πολύ καλή ένδειξη» πως ο 35χρονος παραμένει σε επικοινωνία με τις Αρχές «για τόσο μεγάλο διάστημα».

Με πληροφορίες από Bild / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις