Κόσμος

Αναβολή στην ψηφοφορία για την παραπομπή του Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί ανέβαλαν την προκαταρκτική ψηφοφορία για να εγκριθεί το κατηγορητήριο ενόψει της παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη δικαιοσύνη, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από τα μεσάνυχτα στο επίπεδο της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι Δημοκρατικοί ανήγγειλαν ότι η διαδικασία αυτή θα γίνει σήμερα, μια εξέλιξη που εξόργισε αρκετούς Ρεπουμπλικάνους.

Η επιτροπή αναμενόταν να εγκρίνει τις δύο κατηγορίες αργά την Πέμπτη, ώστε η ψηφοφορία στην Ολομέλεια, στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα. Ο Τραμπ αναμένεται να γίνει ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων Τζέρι Νάντλερ όμως έστειλε τους κοινοβουλευτικούς στα σπίτια τους και τους κάλεσε να επιστρέψουν για να ψηφίσου σήμερα στις 10:00 [τοπική ώρα· 17:00 ώρα Ελλάδας].

Ερωτηθείσα γιατί η διαδικασία δεν διεξήχθη χθες Πέμπτη όπως ήταν προγραμματισμένο, η Μέρι Γκέι Σκάνλον, Δημοκρατική βουλεύτρια και νομικός, μέλος της επιτροπής, δήλωσε ότι «στον αμερικανικό λαό αξίζει να δει την ψηφοφορία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha