Κόσμος

Αναβρασμός! Γερμανία για Βόρεια Κορέα: “Πρέπει να πάρουμε αυστηρότερα μέτρα”

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, καταδίκασαν την πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ και ζήτησαν την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Β. Κορέας.

“Υπό το φως της παράλογης και συγκρουσιακής στάσης της Β. Κορέας, η καγκελάριος και ο πρόεδρος εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη διεθνή κοινότητα ώστε να υιοθετήσει τάχιστα επιπρόσθετες, αυστηρότερες κυρώσεις” ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ.

Και οι δύο ηγέτες επισήμαναν ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ο συντονισμός των ενεργειών των συμμαχικών πλευρών. “Ο κοινός στόχος είναι να αποφευχθεί η στρατιωτική κλιμάκωση και να επιτύχουμε μια ειρηνική λύση”.

Ρωσία: “Σοβαρή απειλή για την ασφάλεια”

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Μουν Τζε-ιν καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο τη νέα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι παραβιάζει κατάφωρα τις αποφάσεις του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, συμφώνησαν ότι η νέα πυρηνική δοκιμή συνιστά σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της περιοχής. Θεωρούν επίσης ότι οι ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ υπονομεύουν το παγκόσμιο καθεστώς της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ωστόσο ότι μια διευθέτηση της κρίσης είναι δυνατή μόνο μέσω της επανέναρξης των συνομιλιών. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν και ο Μουν θα συζητήσουν εκ νέου την κατάσταση στην κορεατική κυβέρνηση στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι είναι “εύκολο” για τις χώρες που δεν βρίσκονται στην περιοχή να μιλούν για την πιθανότητα ενός πολέμου με τη Βόρεια Κορέα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο τις ανακοινώσεις τους. “Οι χώρες της περιοχής θα πρέπει να συμπεριφέρονται πιο έξυπνα και πιο ισορροπημένα” είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη στάση των ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
10
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS