Κόσμος

Ο Andreas Lubitz ήξερε τα “κατατόπια” της τραγωδίας…

- Ο Andreas Lubitz επισκεπτόταν πολύ συχνά το σημείο όπου συνετρίβη το αεροπλάνο της Germanwings
- Ήταν μέλος αερολέσχης και πετούσε πολύ συχνά στην συγκεκριμένη περιοχή των γαλλικών Άλπεων
- Οι εφιάλτες που έβλεπε ο Γερμανός πιλότος και οι ανατριχιαστικές του "προαναγγελίες"
- Παρουσία της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ η τελετή στη μνήμη των θυμάτων, στις 17 Απριλίου
- "Όλος ο κόσμος θα θυμάται το όνομά μου", είχε πει ο 28χρονος συγκυβερνήτης σε πρώην σύντροφό του

Ένα ακραίο σενάριο θα ήταν ο Andreas Lubitz να είχε προσχεδιάσει ακόμη και το σημείο στο οποίο θα έριχνε το Airbus 320 της Germanwings.

Όμως ποιος μπορεί να είναι σίγουρος πλέον, μετά από όλες τις αποκαλύψεις που έχουν έρθει στην επιφάνεια για τις συνθήκες της ανείπωτης αεροπορικής τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις, που έμελλαν να γίνουν νεεκροταφείο για 149 αθώες ψυχές;

Η τελευταία πληροφορία αναφέρει πως ο 28χρονος Γερμανός πιλότος επισκεπτόταν το συγκεκριμένο σημείο τακτικά. Πολύ τακτικά μάλιστα, καθώς το τοπίο στην περιοχή είναι μαγευτικό.

Μέλος αερολέσχης

Όπως αναφέρει το cbsnews.com, ο συγκυβερνήτης Andreas Lubitz ήταν μέλος μίας αερολέσχης με την οποία “πετούσε” στις απότομες κορυφές των γαλλικών Άλπεων.

Μάλιστα, από όταν ήταν μικρός επισκεπτόταν το σημείο και με τους γονείς του, όπως αποκαλύπτει ένα μέλος της συγκεκριμένης λέσχης.

Ο Francis Kefer, δήλωσε στην τηλεόραση  i-Tele πως η οικογένεια του 28χρονου Γερμανού επισκέπτονταν τακτικά την συγκεκριμένη τοποθεσία από το 1996 μέχρι το 2003.

Μία τοποθεσία που εξαιτίας των αμέτρητων κορυφών της είναι διάσημη στην κοινότητα των πιλότων ανεμόπτερων.

Τελετή στην μνήμη των θυμάτων

Μια εθνική τελετή στη μνήμη των 150 θυμάτων από τη συντριβή του Airbus A320 της Germanwings θα γίνει στις 17 Απριλίου στον Καθεδρικό της Κολονίας, παρουσία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και του προέδρου της χώρας Γιοάχιμ Γκάουκ.

Στην τελετή αυτή έχουν προσκληθεί “οι οικογένειες και οι φίλοι” των θυμάτων, καθώς πολλοί κατάγονταν από την περιοχή αυτή της Γερμανίας, αλλά και εκπρόσωποι άλλων χωρών που θρηνούν θύματα από το αεροπορικό δυστύχημα, είπε μια εκπρόσωπος του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Μια λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων τελέστηκε σήμερα το πρωί και στον Καθεδρικό ναό του Ντιν-λε-Μπεν, της νοτιοανατολικής Γαλλίας, κοντά στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου.

“Ήρθα για να προσευχηθώ για τις οικογένειες και τα θύματα. Με συγκλόνισε η τραγωδία αυτή. Είναι σημαντικό να τελέσουμε σήμερα αυτό το μνημόσυνο”, είπε μια ηλικιωμένη κάτοικος της περιοχής που, μαζί με πολλούς άλλους πιστούς, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους οικείους των θυμάτων.

Πολλοί, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, άφησαν ένα μπουκέτο λουλούδια στη βάση της Αγίας Τράπεζας όπου είχαν τοποθετηθεί 150 κεριά, ένα για κάθε θύμα.

Μέλη δύο οικογενειών που θρηνούν θύματα από την τραγωδία αυτή αναμένονταν σήμερα στο Ντιν-λε-Μπεν, όμως δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα παραβρίσκονταν στην τελετή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χαμάς: Ο Νετανιάχου συνεχίζει να λέει μία «σειρά από ψέματα προσπαθώντας να αποκρύψει την αλήθεια»
Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να καταλάβει τη Γάζα, αλλά να «την απελευθερώσει από τη Χαμάς», κατηγορώντας τους επικριτές του για «παγκόσμια εκστρατεία ψεμάτων»
Μαχητές της Χαμάς
«Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα» - Κοινή δήλωση Ελλάδας και άλλων 4 χωρών
Με κοινή τους δήλωση οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 5 χωρών καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα - «Ανθρωπιστική καταστροφή αδιανόητου μεγέθους»
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ 10
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι δεν θα δεχτούν μια «δεύτερη Γιάλτα»
Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο παρουσιάζουν το δικό τους σχέδιο ειρήνης και ξεκαθαρίζουν ότι το Κίεβο πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Ο Ζελένσκι απορρίπτει κάθε εδαφική παραχώρηση
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν 6