Κόσμος

“Ανεπιθύμητος” ο Ολάντ για το 80% των Γάλλων!

Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των Γάλλων δεν θα επιθυμούσαν ο Φρανσουά Ολάντ να είναι εκ νέου υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2017 εξαιτίας των κακών του επιδόσεων στον τομέα της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε το ινστιτούτο CSA για λογαριασμό της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Atlantico, έδειξε ότι το 81% των ερωτηθέντων βλέπουν “αρνητικά” τη θητεία του Ολάντ στην εξουσία, ο οποίος στις 6 Μαΐου συμπληρώνει τρία χρόνια στην προεδρία.

“Οι λόγοι ποικίλλουν”, λέει ο Ιβ-Μαρί Καν, ο επικεφαλής των πολιτικών δημοσκοπήσεων του CSA, σύμφωνα με την Atlantico.

“Η έλλειψη επιδόσεων στην οικονομία και τις κοινωνικές υποθέσεις έχει σημαντικό αντίκτυπο, ενάμιση χρόνο μετά την εκπνοή της προθεσμίας για αντιστροφή της καμπύλης ανεργίας”, λέει ο Καν και προσθέτει: “Η αύξηση της δημοσιονομικής πίεσης και η μείωση της αγοραστικής δύναμης επίσης συμβάλλουν στο αρνητικό συναίσθημα”.

Ο Ολάντ έχει επιτύχει την αύξηση του ποσοστού δημοτικότητάς του έπειτα από τους χειρισμούς του των επιθέσεων στο Παρίσι τον Ιανουάριο με το 32% των ερωτηθέντων σήμερα να εκτιμά ότι διαθέτει προεδρικές ικανότητες, όπως θάρρος και αποφασιστικότητα.

Ωστόσο, ο Ολάντ θα πρέπει να επιτύχει αποτελέσματα στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα ως βασική προϋπόθεση για τη διάρκεια του υψηλού ποσοστού αποδοχής του μέχρι τις επόμενες εκλογές, σχολιάζει ο Καν.

Ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία αυξήθηκε εκ νέου τον Μάρτιο, γεγονός που δείχνει ότι τα οικονομικά στοιχεία που σταδιακά βελτιώνονται δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί σε ωφέλη στην αγορά εργασίας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Ο Ολάντ έχει δηλώσει ότι δεν θα επιδιώξει νέα θητεία το 2017 αν το ποσοστό της ανεργίας δεν έχει μειωθεί αισθητά μέχρι τότε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον Μάρτιο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία ήταν 10,6% σε σχέση με το μέσο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη που ήταν 11,3%.

Το CSA ανακοίνωσε ότι στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 995 άνθρωποι, ηλικίας από 18 και άνω. Η δημοσκόπηση διεξήχθη μέσω Ίντερνετ από την Τρίτη ως την Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 12