Ο Χουάν Κάρλος, 89 ετών, εμφανίζεται υποβασταζόμενος από ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος. Ο τέως μονάρχης της Ισπανίας επέστρεψε στο παραθαλάσσιο θέρετρο Σανξέχο για ακόμη μία σύντομη παραμονή.
Σε βίντεο που έκαναν τον γύρο των social media, ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος φαίνεται ότι χρειάζεται βοήθεια και για να κατέβει τις σκάλες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το απόγευμα της 18ης Σεπτεμβρίου, ο 89χρονος τέως μονάρχης επιβιβάστηκε στο σκάφος «Deiramar Dos», το οποίο αναχώρησε από το λιμάνι του Σανξέχο. Μαζί του βρίσκονταν περίπου τριάντα προσκεκλημένοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πατέρας του βασιλιά Φελίπε βρέθηκε στη Γαλικία για την καθιερωμένη παρουσία του σε ιστιοπλοϊκό αγώνα. Η παραμονή του στο Σανξέχο περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, μία βραδινή βόλτα με σκάφος στη θάλασσα, όπως κάνει εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.
Στην οικογενειακή αυτή συνάντηση συμμετείχαν η μεγαλύτερη κόρη του, Ινφάντα Ελένα, η αδελφή του, Μαργαρίτα ντε Μπορμπόν, καθώς και άλλα συγγενικά της πρόσωπα. Παρών ήταν, επίσης, ο στενός φίλος και οικοδεσπότης του Χουάν Κάρλος στο Σανξέχο, Πέδρο Κάμπος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από την οικογενειακή συνάντηση απουσίαζαν τα περισσότερα από τα εγγόνια του τέως βασιλιά, καθώς αρκετά από τα νεότερα μέλη της οικογένειας είχαν ήδη προγραμματίσει διαφορετικές δραστηριότητες και ταξίδια.
Juan Carlos I disfruta de una cena entre amigos y familiares en Galicia pic.twitter.com/G7L1PgV1D1
— EL MUNDO (@elmundoes) September 19, 2026
👑 El cariñoso reencuentro del Rey Juan Carlos con su ahijado Carlitos en las regatas de Sangenjo
— El Debate (@eldebate_com) September 18, 2026
El padre del Rey ha seguido con familiares y amigos la primera jornada de la Regata Rey Juan Carlos I–El Corte Inglés Máster
✍️ @AlmudenaMF pic.twitter.com/ZmGlCzn3KJ
Μετά την ολοκλήρωση της παραμονής του στην Ισπανία, ο 89χρονος Χουάν Κάρλος τα ταξιδέψει στη Γαλλία, όπου αναμένεται να παραστεί στην τελετή απονομής του βραβείου Saint-Simon για τα απομνημονεύματά του «Reconciliación».