Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ανησυχίες για την υγεία του Μπολσονάρο – Παραμένει στο νοσοκομείο με πνευμονία

Ανησυχίες για την υγεία του Μπολσονάρο – Παραμένει στο νοσοκομείο με πνευμονία
photo Reuters

Στο νοσοκομείο παραμένει ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαίρ Μπολσονάρο με πνευμονία μια εβδομάδα μετά την επέμβαση για την αφαίρεση ενός σάκου κολοστομίας.

Ο κ. Μπολσονάρο κατέρρευσε χθες μετά από υψηλό πυρετό αλλά με ένα twitter καθησύχασε τους οπαδούς του λέγοντας πως είναι καλά. Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας εγχειρίστηκε στις 28 Ιανουαρίου για να αφαιρέσει έναν σάκο κολοστομίας, ύστερα από τη δολοφονική επίθεση που είχε δεχθεί με μαχαίρι στην προεκλογική του εκστρατεία πέρσι.

photo Reuters

Αρχικά οι γιατροί έλεγαν πως θα παραμείνει στο νοσοκομείο αλλά τελικά όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπολσονάρο θα παραμείνει νοσηλευόμενος μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου λόγω υψηλού πυρετού και άλλων επιπλοκών.

Παραμένει σε ημιεντατική φροντίδα ενώ έχει υψηλό πυρετό και βακτηριακή πνευμονία. Άν τελικά ο Μπολσονάρο δεν είναι σε θέση να εκτελέσει την καθήκοντά του, τότε θα αναλάβει στη θέση του, προσωρινά, ο αντιπρόεδρος Χάμιλτον Μουράο, με τον οποίο πάντως δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις και έχουν συγκρουστεί για πολλά θέματα.

Πηγή: dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις