Ανησυχητική δημοσκόπηση: Το 35% των γυναικών στις ΗΠΑ είναι αντίθετες με το εμβόλιο

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της δημοσκόπησης των Reuters/Ipsos, που δείχνει πως πάρα πολλές γυναίκες στις ΗΠΑ είναι αντίθετες με το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ από τις 2 ως τις 8 Δεκεμβρίου έδειξε ότι το 35% των γυναικών “δεν ενδιαφέρεται πολύ” ή “καθόλου” να εμβολιαστεί, άνοδος 9 μονάδων σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση του Μαΐου, όταν ακόμη τα εμβόλια ήταν σε φάση ανάπτυξης.

Το 55% των γυναικών δήλωσε ότι ενδιαφέρεται “πολύ” ή “κάπως” να εμβολιαστεί, μείωση 6 μονάδων σε σχέση με τον Μάιο. Στο μεταξύ το 68% των ανδρών δήλωσε ότι θα εμβολιαστεί, ποσοστό που δεν παρουσιάζει μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Συνολικά το 61% των Αμερικανών δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι είναι ανοικτό στον εμβολιασμό, μείωση 4 μονάδων. Στην πρόσφατη έρευνα καταγράφηκε επίσης μεγάλη μείωση στον αριθμό των γονέων που θα εμβολίαζαν τα παιδιά τους κατά της covid-19, 53% έναντι 62% τον Μάιο.

“Κρίσιμο το να πειστούν οι γυναίκες”

Το να πειστούν οι γυναίκες να εμβολιαστούν θα είναι κρίσιμης σημασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς οι μητέρες είναι αυτές που κανονίζουν τα ραντεβού με τους γιατρούς και φροντίζουν για τον εμβολιασμό των παιδιών τους, δήλωσε η Ρουπάλι Λιμάγιε του Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

“Οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο προσεκτικές. Τείνουν να διαβάζουν πολύ περισσότερο”, σχολίασε η Λιμάγιε, “οπότε το να τις καθησυχάσουμε ότι δεν έγιναν εκπτώσεις στη διαδικασία έγκρισης των εμβολίων θα είναι κρίσιμης σημασίας”.

click4more: “Οικολόγος” κορονοϊός: Μεγαλύτερη μείωση της ατμοσφαορικής ρύπανσης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι μητέρες λαμβάνουν το 80% των αποφάσεων για την υγεία των παιδιών τους και είναι αυτές που τα φροντίζουν όταν αρρωστήσουν, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Από τις γυναίκες που δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται για το εμβόλιο, το 60% δήλωσε ότι “διστάζει να εμβολιαστεί αμέσως με ένα εμβόλιο που εγκρίθηκε τόσο γρήγορα”. Εξάλλου το 48% εξ αυτών επεσήμανε ότι “οι κίνδυνοι ενός νέου εμβολίου ξεπερνούν τα οφέλη”.

Ένα 38% δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για το εμβόλιο διότι δεν εμπιστεύεται τις εταιρείες που τα κατασκευάζουν και το 27% ότι αυτό δεν θα παρέχει επαρκή προστασία.

“Οργώνουν” οι εντιεμβολιαστές μεταξύ των Ρεπουμπλικανών

Εξάλλου και οι πολιτικές πεποιθήσεις επηρεάζουν τις αποφάσεις των γυναικών. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Ρεπουμπλικάνοι, που γενικά είναι λιγότερο πιθανό να φορούν μάσκα, είναι λιγότερο διατεθειμένοι να εμβολιαστούν: το 53% δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για ένα εμβόλιο, έναντι του 75% των Δημοκρατικών.

Οι Αφροαμερικανοί επίσης αντιμετωπίζουν λιγότερο θετικά ένα εμβόλιο, με το 49% να δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να εμβολιαστεί, σε σύγκριση με το 63% των λευκών και το 61% των ισπανόφωνων.

Επίσης το 56% των ενηλίκων 18 με 34 ετών επιθυμεί να εμβολιαστεί έναντι του 69% όσων είναι 55 ετών ή μεγαλύτεροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Ανήσυχος ο Μπλίνκεν για την υπόθεση Ναβάλνι – Εξετάζουν απάντηση οι ΗΠΑ

Ανήσυχος ο Μπλίνκεν για την υπόθεση Ναβάλνι – Εξετάζουν απάντηση οι ΗΠΑ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως η Ουάσινγκτον είναι «ιδιαιτέρως ανήσυχη» για τον κρατούμενο Αλεξέι Ναβάλνι και εξετάζει ενέργειες κατά της Μόσχας ως ... Διαβάστε περισσότερα
ΗΠΑ: Με υποσχέσεις ανοικοδόμησης της αμερικανικής διπλωματίας η «πρεμιέρα» Μπλίνκεν

ΗΠΑ: Με υποσχέσεις ανοικοδόμησης της αμερικανικής διπλωματίας η «πρεμιέρα» Μπλίνκεν

Ο Άντονι Μπλίνκεν ξεκίνησε την πρώτη του μέρα ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, υποσχόμενος να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους παγκόσμιους εταίρους της χώρας του ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: «Σφάζει» AstraZeneca η Κυριακίδου για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια – Δραματικές εξελίξεις

Κορονοϊός: «Σφάζει» AstraZeneca η Κυριακίδου για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια – Δραματικές εξελίξεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca δεν κατόρθωσαν να άρουν το αδιέξοδο για τις καθυστερημένες παραδόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού. Αυτό δήλωσε αργά ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Η Ελβετία θα δαπανήσει ποσό «μαμούθ» για τον εντοπισμό ασυμπτωματικών κρουσμάτων

Κορονοϊός: Η Ελβετία θα δαπανήσει ποσό «μαμούθ» για τον εντοπισμό ασυμπτωματικών κρουσμάτων

Η Ελβετία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να δαπανήσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου φράγκων (περίπου 930 εκατομμύρια ευρώ) για να διευκολύνει την ανίχνευση των ασυμπτωματικών ... Διαβάστε περισσότερα
Fed: «Εξαιρετικά αβέβαιες» οι οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ

Fed: «Εξαιρετικά αβέβαιες» οι οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ

Οι οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ είναι «εξαιρετικά αβέβαιες», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ζερόμ Πάουελ, σημειώνοντας ότι η ανάκαμψη της οικονομικής ... Διαβάστε περισσότερα