Κόσμος

Ανοίγει ξανά το θρυλικό Cadogan – Το ξενοδοχείο που συνελήφθη ο Όσκαρ Ουάιλντ

Μετά από ανακαίνιση που κράτησε τέσσερα χρόνια και κόστισε 48 εκατομμύρια δολάρια το πρώην pied-a-terre του Όσκαρ Ουάιλντ στο Λονδίνο θα ανοίξει και πάλι τον Δεκέμβριο ως ξενοδοχείο Belmond Cadogan.

Το δεύτερο σπίτι του ποιητή, δραματουργού και μυθιστοριογράφου είχε μια σημαντική θέση στη ζωή του Όσκαρ Ουάιλντ, ο οποίος ήταν συχνός επισκέπτης και διέμενε συνήθως στο δωμάτιο 118.

Όταν έχασε στη δικαστική υπόθεση κατά του Μαρκήσιου του Κουίνσμπερι, Τζον Ντάγκλας, τον οποίο είχε μηνύσει για συκοφαντία ο συγγραφέας συνελήφθη στο ξενοδοχείο Cadogan στις 6 Απριλίου 1895. Στη διάρκεια της δίκης παρουσιάστηκαν αποδείξεις οι οποίες ανάγκασαν τον Ουάιλντ να αποσύρει τις κατηγορίες και οδήγησαν στη σύλληψή του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας που ήταν τότε ποινικό αδίκημα στην Αγγλία.

Υπάρχει ακόμη και ένα ποίημα – με τίτλο “Η σύλληψη του Όσκαρ Ουάιλντ στο Cadogan Hotel”- που καταγράφει τη δοκιμασία.

Cadogan Hotel: Ορόσημο για το Λονδίνο

Το ιστορικής σημασίας ξενοδοχείο, σύμφωνα με το περιοδικό Travel and Leisure θα αποτελέσει δημοφιλή προορισμό του Λονδίνου για πολλούς ακόμη λόγους.

Με την ανακαίνιση αποκαταστάθηκαν και διαφυλάχθηκαν πολλά από τα αυθεντικά διακοσμητικά στοιχεία του ξενοδοχείου του 1800, οι ξύλινες επενδύσεις, τα τζάκια και τα παράθυρα. Υπάρχουν 57 δωμάτια στο ξενοδοχείο, όλα σχεδιασμένα με εκλεπτυσμένη αισθητική.

Το κεντρικό εστιατόριο, με επικεφαλής τον σεφ Άνταμ Χάντλινγκ θα προσφέρει ένα μενού με σύγχρονα πιάτα με βιώσιμα προϊόντα. Επίσης υπάρχουν άλλες επιλογές για γεύμα εντός του ξενοδοχείου, στο tea lounge, το καφέ στη βεράντα και ένα κλασσικό βρετανικό μπαρ.

Το Cadogan Hotel διαθέτει κήπους, γήπεδα του τένις και βιβλιοθήκη.

Το 2011 αγοράστηκε από τον κτηματία Earl Cadogan. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που το ξενοδοχείο αγοράστηκε από μέλος της οικογένειας της οποίας το όνομα φέρει. Το Cadogan Hotel έκλεισε τον Ιούλιο του 2014 για την ανακαίνιση που διήρκεσε περισσότερο από τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ «επιστρέφει» στην εκεχειρία μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά της Χαμάς στη Γάζα – «Πάγωσε» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας
Τα σχέδια εκεχειρίας που συμφωνήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ φαίνεται ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τιναχτούν στον αέρα
Πυκνοί καπνοί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Μουσείο του Λούβρου: Αυτά είναι τα κοσμήματα που εκλάπησαν μετά τη θεαματική ληστεία – Σώθηκε το «καταραμένο» διαμάντι
Η λεία, ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας, περιλαμβάνει οκτώ εξαιρετικά κοσμήματα που αφηγούνται την ιστορία των βασιλισσών και αυτοκρατειρών της Γαλλίας, τα οποία κλάπηκαν μέσα σε μόλις 7 λεπτά από τη Γκαλερί Απόλλων
Κολιέ και σκουλαρίκια με σμαράγδια από το σετ κοσμημάτων της Μαρίας-Λουίζας
Μουσείο του Λούβρου: Βίντεο από τη στιγμή που οι διαρρήκτες κλέβουν τα κοσμήματα στη Γκαλερί Απόλλων
Οι εικόνες δείχνουν έναν από τους διαρρήκτες τη στιγμή που κλέβει τα κοσμήματα στο Λούβρο - Η λίστα των κλεμμένων αντικειμένων αποκαλύφθηκε από το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού
Στιγμιότυπο από το βίντεο που τραβήχτηκε μέσα στο Λούβρο, όταν ο ληστής κλέβει τα κοσμήματα