Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

«Ανοικτή» στη χρήση του ρωσικού εμβολίου η Μαδρίτη – Εγκρίθηκε στη Νικαράγουα

«Ανοικτή» στη χρήση του ρωσικού εμβολίου η Μαδρίτη – Εγκρίθηκε στη Νικαράγουα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η κυβέρνηση της Ισπανίας είναι “ανοικτή” και “ενθουσιασμένη” στην ιδέα να χρησιμοποιήσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της covid-19, εφόσον αυτό εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας της χώρας Καρολίνα Ντάριας.

“Η κυβέρνηση αυτή θα λάβει με ανοικτό και ενθουσιώδη τρόπο οποιοδήποτε εμβόλιο έχει την έγκριση του ΕΜΑ”, εξήγησε απαντώντας σε ερώτηση Ισπανού βουλευτή που τη ρώτησε αν η Μαδρίτη σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Sputnik V.

“Αυτός είναι ο μόνος όρος”, πρόσθεσε η Ντάριας προτού επαναλάβει τον στόχο της ισπανικής κυβέρνησης να έχει εμβολιάσει το 70% των 47 εκατομμυρίων Ισπανών ως το τέλος του καλοκαιριού, παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ήδη χθες Τρίτη ανοικτή στη χρήση, υπό όρους, του Sputnik V, μετά τη δημοσιοποίηση θετικών επιστημονικών δεδομένων για την αποτελεσματικότητά του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet, το ρωσικό εμβόλιο κατά της covid-19 έχει αποτελεσματικότητα 91,6%.

Εξάλλου και το Παρίσι δήλωσε σήμερα διατεθειμένο να χορηγηθεί στους Γάλλους το εμβόλιο αυτό “εφόσον ανταποκρίνεται στις επιστημονικές προδιαγραφές”, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Στην ΕΕ μόνο η Ουγγαρία έχει αρχίσει να χορηγεί το Sputnik V χωρίς να περιμένει την έγκριση του ΕΜΑ. Η χώρα έλαβε χθες Τρίτη 40.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου.

Νικαράγουα: Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά της Covid-19 έλαβε την απαιτούμενη έγκριση

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορονοϊού έλαβε την απαιτούμενη έγκριση στην Νικαράγουα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Το RDIF ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο έλαβε άδεια για επείγουσα χρήση χωρίς την διεξαγωγή κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης στην χώρα αυτή. Κατά αυτόν τον τρόπο το ρωσικό εμβόλιο έχει εγκριθεί ήδη σε έξι χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Το ρωσικό εμβόλιο έχει εγκριθεί στις εξής χώρες: Ρωσία, Λευκορωσία, Αργεντινή, Βολιβία , Σερβία, Αλγερία, Παλαιστίνη, Βενεζουέλα, Παραγουάη, Τουρκμενιστάν, Ουγγαρία, ΗΑΕ, Ιράν, Γουινέα, Τυνησία, Αρμενία και Μεξικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις