Κόσμος

Ανοιχτός αλλά με όρους ο Νετανιάχου σε μία συμφωνία για το τέλος των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα

Η συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει τον «εξορισμό» Χαμάς

Ανοιχτός σε μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό των επιχειρήσεων του στρατού του στη Λωρίδα της Γάζας, όπου δεκάδες Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους παιδιά, σκοτώθηκαν σε νέα ισραηλινά πλήγματα εμφανίστηκε σήμερα Κυριακή (18.05.25), ο πρωθυπουργός της Ισραήλ Μπενιαμίν Ντενιάχου.

Ωστόσο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι η συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει τον «εξορισμό» της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς και τον «αφοπλισμό» του παλαιστινιακού θύλακα που τελεί υπό πολιορκία και έχει καταστραφεί έπειτα από 19 και πλέον μήνες πολέμου, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου του γραφείου του.

Αυτές οι δηλώσεις γίνονται την επομένη της ανακοίνωσης του στρατού ότι θα εντείνει τις αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις του στη Γάζα με στόχο να επιτύχει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και τη νίκη επί της οργάνωσης αυτής. Την εντατικοποίηση των επιχειρήσεων έχει καταδικάσει η διεθνής κοινότητα.

«Η διαπραγματευτική ομάδα στην Ντόχα εργάζεται για να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες συμφωνίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «είτε στο πλαίσιο του σχεδίου (που πρότεινε ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ) Γουίτκοφ ή στο πλαίσιο ενός τερματισμού των μαχών που θα συμπεριλάμβανε την απελευθέρωση όλων των ομήρων, τον εξορισμό των τρομοκρατών της Χαμάς και τον αφοπλισμό της Λωρίδας της Γάζας».

Πάντως, ένας ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί μικρή πρόοδος στις συνομιλίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει τους τόνους μετά τις φονικές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα – «Η κατάπαυση του πυρός παραμένει σε ισχύ»
45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές επιδρομές - Μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης θα πάει «τις επόμενες ημέρες» στο Ισραήλ για να αποτιμήσει την κατάσταση
Ντόναλντ Τραμπ
Κύπρος: Ποιος είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν – Ο νέος «ηγέτης» στα Κατεχόμενα που εκτόπισε τον εκλεκτό του Ερντογάν
Ο νέος «πρόεδρος» στα Κατεχόμενα δεν υιοθετεί τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό και τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Τουφάν Ερχιουρμάν
Μουσείο του Λούβρου: Η ιστορική κλοπή, το βίντεο ντοκουμέντο και πού επικεντρώνονται οι έρευνες – Ανεκτίμητη η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων
Η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκό, αποκάλυψε νέα στοιχεία για τη θεαματική κλοπή στο Μουσείο του Λούβρου – Οι δράστες είχαν σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια με εντυπωσιακή ακρίβεια
Σετ κοσμημάτων
Το Ισραήλ «επιστρέφει» στην εκεχειρία μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά της Χαμάς στη Γάζα – «Πάγωσε» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας
Τα σχέδια εκεχειρίας που συμφωνήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ φαίνεται ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τιναχτούν στον αέρα
Πυκνοί καπνοί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας