Κόσμος

Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή ο Μουμπάρακ

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, που κρατείται στο πλαίσιο έρευνας για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων του περασμένου μήνα, μπορεί να καταδικαστεί σε θάνατο δι απαγχονισμού εάν κριθεί ένοχος.

“Το έγκλημα της δολοφονίας διαδηλωτών μπορεί να επιφέρει την ποινή του θανάτου εάν αποδειχτεί η εμπλοκή του κατηγορούμενου” δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντέλ Αζίζ Αλ- Γκίντι μιλώντας στην κρατική εφημερίδα Αλ Αχράμ.

 Ο 82χρονος Χόσνι Μουμπάρακ και οι δύο γιοί του Γκαμάλ και Αλάα κρατούνται από τις 13 Απριλίου στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων του Ιανουαρίου που προκάλεσαν το θάνατο 800 πολιτών, σύμφωνα με επίσημες πηγές και που οδήγησαν τελικά στην ανατροπή του προέδρου.

    Την άποψη ότι ο Μουμπάρακ μπορεί να εκτελεστεί εξέφρασε και λίγες ημέρες νωρίτερα και ο πρόεδρος του Εφετείου Ζακάρια Χαλάς που επικαλέστηκε την μαρτυρία του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ Αντλι ο οποίος κατέθεσε ότι έλαβε εντολη από τον ίδιο τον κ. Μουμπάρακ να χρησιμοποιηθεί βία κατά των διαδηλωτών.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Χόσνι Μουμπάρκ κρατείται στο νοσοκομείο του Σαρμ-Ελ-Σέιχ λόγω καρδιολογικών προβλημάτων που εμφάνισε από τις 12 Απριλίου και οι δύο γιοί του κρατούνται σε φυλακή του Καϊρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ρωσική επίθεση με 200 drones στη βορειοανατολική Ουκρανία
«Εάν η Ρωσία καθυστερήσει σκόπιμα τη διπλωματική διαδικασία, η αντίδραση του κόσμου πρέπει να είναι αποφασιστική. Περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία και περισσότερη πίεση στον επιτιθέμενο» έγραψε σε ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Πόλεμος στην Ουκρανία
Το Πεντάγωνο έτοιμο να στείλει 1.500 στρατιώτες στη Μινεσότα μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις κατά της ICE
Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει για ανάπτυξη στρατευμάτων ώστε να σταματήσουν οι αιματηρές διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία της 37χρονης μητέρας
Στρατιώτες
9