Απαντήσεις Μπουρλά για το εμβόλιο της Pfizer: «Έτσι θα διασφαλίσουμε την ομαλή διανομή του»

Τα εμβόλια του κορονοϊού έχουν μπει στη ζωή μας με τον επικεφαλής της Pfizer Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά να δίνει μια σειρά από απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο διανομής αυτού που παρήγαγε η Pfizer/BioNTech.

Ο Ελληνας CEO της Pfizer μέσω μια επιστολής εξηγεί ότι οι μέθοδοι διανομής που χρησιμοποιούν είναι αξιόπιστοι και ότι η εταιρία πρωτοπορεί στις λύσεις για τις απαιτήσεις διανομής και αποθήκευσης.

«Κάθε μέρα, με ρωτούν πώς η Pfizer και οι συνεργάτες μας στην BioNTech θα διανείμουν το εμβόλιο κατά της Covid-19, τώρα που οι ρυθμιστικές αρχές δίνουν άδεια για την κυκλοφορία του σε διάφορες χώρες», τονίζει ο Άλμπερ Μπουρλά λέγοντας παράλληλα ότι λύνει τις απορίες που αφορούν όλα τα στάδια της αλυσίδας διανομής αλλά και τη διαδικασία που θα ακολουθήσει η εταιρία. «Η ερώτηση είναι πάντα η ίδια: Πώς θα διασφαλίσουν η Pfizer και η BioNTech την ομαλή διανομή του εμβολίου μας;»

«Πάνω από 70 εκατομμύρια περιπτώσεις COVID-19 έχουν καταγραφεί παγκοσμίως και αυτός ο αριθμός αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό. Με την πανδημία να μαίνεται ακόμα, το εμβόλιο έχει μεγάλη ζήτησηι, κατόπιν έγκρισης ή έγκρισης, θα χρησιμοποιηθεί γρήγορα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ιού. Αναγνωρίζοντας αυτόν τον επείγοντα χαρακτήρα, σχεδιάζουμε για διανομή για μήνες και συνεχίζουμε να δουλεύουμε όλο το 24ωρο, ώστε να μπορούμε να φέρουμε το εμβόλιο στον κόσμο όσο πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και δίκαια γίνεται» αναφέρει ο Αλμπερτ Μπουρλά δίνοντας μια σειρά από απαντήσεις σε ορισμένα πολύ σημαντικά ερωτήματα.

«1. Πρωτοπορούμε στις λύσεις για τις απαιτήσεις διανομής και αποθήκευσης»

Σύμφωνα με τον Αλμπερτ Μπουρλά η Pfizer έχει αναπτύξει τους τελευταίους μήνες πρωτοποριακές λύσεις συσκευασίας και αποθήκευσης, για να καλύψει τις ανάγκες των τοποθεσιών όπου θα διανεμηθεί το εμβόλιο, είτε βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις, είτε σε αγροτικές περιοχές. Οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν δημιουργήσει ειδικά σχεδιασμένα, ελεγχόμενα θερμοκρασία εμπορευματοκιβώτια (τα οποία ονομάζουν «φορτωτές») που περιέχουν ιχνηλάτες θερμοκρασίας GPS για συνεχή παρακολούθηση, σε πραγματικό χρόνο, της θερμοκρασίας, την οποία μπορούν να διατηρήσουν και για 10 ημέρες μετά το άνοιγμά τους.

Η Pfizer θα έχει έναν πύργο ελέγχου που θα λειτουργεί 24/7 παρακολουθώντας όλες τις αποστολές. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίζει ότι κάθε αποστολή θα φτάνει εκεί που πρέπει τη σωστή στιγμή και στην κατάλληλη θερμοκρασία, ενώ θα παρεμβαίνει εφόσον χρειάζεται στη διάρκεια της διαδρομής.

Μόλις ανοίξουν, οι φορτωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για προσωρινή αποθήκευση μέχρι 30 ημέρες, εάν οι μονάδες επανατροφοδοτούνται με ψύξη κάθε πέντε ημέρες, καθιστώντας αποτελεσματικούς τους προσωρινούς καταψύκτες. Επιπλέον, τα φιαλίδια που περιέχουν το εμβόλιο θα μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασίες ψυγείου (2-8 βαθμούς) για πέντε ημέρες. Οι εξειδικευμένοι θερμικοί φορτωτές έχουν περίπου το μέγεθος βαλίτσας και μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα και εύκολα παγκοσμίως.

2. «Οι μέθοδοι διανομής μας είναι πρακτικές, αξιόπιστες και αποδεδειγμένες»

Στη συνέχει ο Δρ. Μπουρλά τονίζει στην επιστολή του ότι από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, η εταιρεία έχει επενδύσει στην τελειοποίηση των απαραίτητων υποδομών, προκειμένου η διανομή του εμβολίου να γίνει με ασφάλεια. Τα εμβόλια θα αποστέλλονται απευθείας στις τοποθεσίες, όταν τις χρειάζονται και όχι νωρίτερα. Τα εμβόλια θα αποσταλούν με αεροπλάνα σε μεγάλους κόμβους μέσα σε μια χώρα ή περιοχή και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις τοποθεσίες που θα γίνονται οι εμβολιασμοί.

Στις ΗΠΑ, στόχος είναι να πάρουμε το εμβόλιο από τις εγκαταστάσεις παραγωγής μας σε οποιοδήποτε σημείο εμβολιασμού εντός δύο ημερών. Γνωρίζουμε ότι η προσέγγισή μας λειτουργεί επειδή σε όλη τη μελέτη της Φάσης 3, παραδώσαμε με επιτυχία το εμβόλιό μας σε περισσότερα από 44.000 άτομα σε 150 περιοχές κλινικών δοκιμών σε 6 χώρες και σε 39 πολιτείες των ΗΠΑ.

«3. Χρησιμοποιούμε τεχνογνωσία της Pfizer από την αρχή έως το τέλος»

Στην επιστολή του ο Αλμπερτ Μπουρλά υπενθυμίζει ότι η Pfizer ιδρύθηκε το 1849 και υπογραμμίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει με επιτυχία προκλήσεις παραγωγής και διανομής. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για παράδειγμα, παρασκεύασε το 90% της πενικιλίνης για τα συμμαχικά στρατεύματα της πρώτης γραμμής. Σήμερα, η Pfizer παρασκευάζει και διανέμει ετησίως πάνω από 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε πάνω από 165 χώρες σε όλο τον κόσμο.

«Το επιτυχημένο μας ιστορικό 171 ετών μας παρέχει εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να παράξουμε και να παραδώσουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μεγάλες ποσότητες του εμβολίου Covid-19. Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ενεργοποιήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο παραγωγής της Pfizer, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης σε πολλές τοποθεσίες. Η ικανότητά μας να στέλνουμε απευθείας από τις εγκαταστάσεις μας στα σημεία εμβολιασμού μειώνει τις υλικοτεχνικές προκλήσεις και επιτρέπει την ολοκληρωμένη επίβλεψη και έλεγχο», λέει στην επιστολή του.

«Ελπίζω ότι οι λεπτομέρειες ανακουφίζουν τυχόν ανησυχίες σχετικά με την παραγωγή και διανομή του εμβολίου για την Covid-19 και απαντούν σε ορισμένες από τις ερωτήσεις που συχνά μας ρωτούν οι συνάδελφοί μου. Όπως πάντα θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επιμελώς για να διασφαλίζουμε ότι η επιστήμη θα κερδίσει στη συλλογική μας μάχη ενάντια στην Covid-19», καταλήγει ο Δρ. Μπουρλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

ΗΠΑ: Συνελήφθη Τεξανός ταραξίας του Καπιτωλίου – Κατηγορείται ότι απειλούσε να σκοτώσει Δημοκρατική βουλευτή

ΗΠΑ: Συνελήφθη Τεξανός ταραξίας του Καπιτωλίου – Κατηγορείται ότι απειλούσε να σκοτώσει Δημοκρατική βουλευτή

Ένας άνδρας από το Τέξας κατηγορείται ότι συμμετείχε στην εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου και απείλησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης να σκοτώσει τη Δημοκρατική ... Διαβάστε περισσότερα
Τηλεφωνήθηκαν: Τι είπαν Τζο Μπάιντεν και Μπόρις Τζόνσον στην πρώτη τους επικοινωνία

Τηλεφωνήθηκαν: Τι είπαν Τζο Μπάιντεν και Μπόρις Τζόνσον στην πρώτη τους επικοινωνία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε απόψε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την επίτευξη των κοινών στόχων ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Νοσοκομείο στο Βερολίνο σε καραντίνα, 20 ασθενείς και προσωπικό θετικοί στο μεταλλαγμένο στέλεχος

Κορονοϊός: Νοσοκομείο στο Βερολίνο σε καραντίνα, 20 ασθενείς και προσωπικό θετικοί στο μεταλλαγμένο στέλεχος

Συναγερμός έχει σημάνει στο Βερολίνο, όπου σε νοσοκομείο της πόλης έχει εντοπιστεί το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού. Το νοσοκομείο έχει ήδη μπει σε καραντίνα. Στο ... Διαβάστε περισσότερα
Ισπανία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί εμβολιάστηκε χωρίς να είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου

Ισπανία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί εμβολιάστηκε χωρίς να είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ισπανίας, πτέραρχος Μιγκέλ Άνχελ Βιγιαρόγια, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, αφού κατηγορήθηκε ότι εμβολιάστηκε «κατ’ εξαίρεση» για ... Διαβάστε περισσότερα
Μόσχα: Ξύλο, τραυματισμοί και χιλιάδες συλλήψεις για τον Ναβάλνι – Ελεύθερη η γυναίκα του

Μόσχα: Ξύλο, τραυματισμοί και χιλιάδες συλλήψεις για τον Ναβάλνι – Ελεύθερη η γυναίκα του

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Μόσχας στη διαδήλωση υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι. Ανάμεσα στους σχεδόν 2.100 ... Διαβάστε περισσότερα
Για αντιστροφή των μεταναστευτικών πολιτικών Τραμπ συζήτησαν ο Μπάιντεν με τον πρόεδρο του Μεξικού

Για αντιστροφή των μεταναστευτικών πολιτικών Τραμπ συζήτησαν ο Μπάιντεν με τον πρόεδρο του Μεξικού

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησε χθες, σχέδια για την αντιστροφή των μεταναστευτικών πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης Τραμπ, με τον πρόεδρο του Μεξικού Αντρές Μανουέλ ... Διαβάστε περισσότερα