Κόσμος

Απειλούν τους βουλευτές στη Σουηδία με λουτρό αίματος

Η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Σουηδίας υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν απειλές —χωρίς να προσδιορίζουν τη φύση τους— και απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες πληροφοριών προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και να καθοριστεί αν οι απειλές αυτές έχουν βάση.

“Η κυβέρνηση έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχε απειλές. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο, απευθυνόμαστε στις αρχές ασφαλείας (Sapo)” ανέφερε η Μπόντιλ Σουντέν, μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ένας εκπρόσωπος του Ρίκσνταγκ είπε επίσης ότι στάλθηκε στο κοινοβούλιο ένα “απειλητικό μήνυμα”. Υπογράμμισε όμως ότι το κτίριο όπου συνεδριάζει το κοινοβούλιο, κοντά στο βασιλικό ανάκτορο, δεν εκκενώθηκε.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση SVT το μήνυμα προειδοποιεί τους βουλευτές και τους εργαζόμενους στο κοινοβούλιο καλώντας τους να μην δώσουν αύριο το παρών στο κτίριο. Κάνει μάλιστα αναφορά στο “Λουτρό αίματος της Στοκχόλμης”, τη σφαγή που διέπραξαν οι Δανοί μετά την εισβολή τους στη Σουηδία τον 16ο αιώνα.

Ένας αξιωματούχος της Sapo, ο Φρέντρικ Μίλντερ, επιβεβαίωσε ότι οι απειλές αυτές αφορούν την αυριανή ημέρα, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. “Εξετάζουμε τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να λάβουμε ενδεχόμενα μέτρα προστασίας”, πρόσθεσε.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση New York Times: Η Ρωσία δεν θα αποδεχτεί τη συμφωνία των 20 σημείων για ειρήνη στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι
Η Ρωσία επιμένει στις βασικές της θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Παρά τις οικονομικές πιέσεις και τις δυτικές κυρώσεις, η Ρωσία εμφανίζεται να θεωρεί ότι ο πόλεμος παραμένει διαχειρίσιμος
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ