Κόσμος

Απερίγραπτη επίθεση Ζαχάροβα σε Ζελένσκι: Περιμένουμε τον κλόουν να τελειώσει, να περάσει η επίδραση από τα παραισθησιογόνα

Τον κατηγορεί πως καθυστερεί τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων

Νέα σκληρή επίθεση στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγορεί τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως καθυστερεί τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Έχουν περάσει σχεδόν 24 ώρες από τότε που η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στην Κωνσταντινούπολη. Περιμένοντας να τελειώσει ο κλόουν την ομιλία του, να περάσει η επίδραση από τα παραισθησιογόνα και να επιτρέψει σε αυτούς που απαγορεύει εδώ και τρία χρόνια να αρχίσουν διαπραγματεύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάντως οι συνομιλίες μετατέθηκαν για αύριο Παρασκευή (16/05/2025) μετά το σημερινό φιάσκο με έναν αμήχανο Ζελένσκι και έναν άφαντο Πούτιν.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας της χώρας του στις επερχόμενες συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη με τη Ρωσία.

Η αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει επίσης τους αναπληρωτές επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, τον υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αναφέρεται σε προεδρικό διάταγμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα μέσω διαδικτύου.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν συναντήθηκε «με τη ρωσική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας είναι ο σύμβουλος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι» στο Ντολμάμπαχτσε, όπου επρόκειτο να ξεκινήσουν σήμερα οι συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία.

Όλες οι πλευρές αναμένεται ότι θα συναντηθούν πάλι αύριο Παρασκευή, πρόσθεσε το υπουργείο.

«Αύριο, η αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών (Μάρκο) Ρούμπιο, η ουκρανική με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας και η ρωσική (…) θα βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη», μαζί με τον Χακάν Φιντάν, διαβεβαίωσε.

Νωρίτερα, ο Ρούμπιο είπε ότι «δεν τρέφει μεγάλες προσδοκίες» για τις συνομιλίες αυτές. «Θα είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι έχουμε μεγάλες προσδοκίες για το τι θα συμβεί αύριο», είπε στους δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια, στη νότια Τουρκία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του άφησε εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να κάνει μια στάση στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες για το θέμα της Ουκρανίας.

«Θα φύγουμε αύριο, όπως ξέρετε. Σχεδόν, με άγνωστο προορισμό. Επειδή θα κάνουν εκκλήσεις: Μπορείτε να έρθετε εδώ; Μπορείτε να έρθετε; Αλλά πιθανότατα θα επιστρέψουμε στην Ουάσινγκτον αύριο», είπε ο Τραμπ ενώ υπέγραφε το βιβλίο επισκεπτών στο ανάκτορο του Άμπου Ντάμπι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτό είναι το σχέδιο Τραμπ για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – Τι κερδίζουν και τι χάνουν Κίεβο και Μόσχα
Το σχέδιο περιλαμβάνει εδαφικά και στρατιωτικά ζητήματα καθώς και οικονομικά μέτρα που έχουν στόχο την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας και στην αποκατάσταση της Ρωσίας σε διεθνές επίπεδο
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 47
Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ απορρίφθηκε ως «εντελώς παράλογο» από αξιωματούχους στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι έτοιμος για διαπραγματεύσεις
Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έλαβε το σχέδιο που προβλέπει μεγάλες εδαφικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις — μια πρόταση που πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «παράλογη» και «προκλητική»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι