Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Απονομή βραβείων Giuseppe Sciacca σε επιστήμονες και ανθρώπους της τέχνης – Και Έλληνας χειρουργός ανάμεσά τους

Απονομή βραβείων Giuseppe Sciacca σε επιστήμονες και ανθρώπους της τέχνης – Και Έλληνας χειρουργός ανάμεσά τους
Ο ιατρός Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Η απονομή των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11/9. Ήταν η 19η συνεχόμενη χρονιά που έγινε η απονομή των βραβείων, στο Campidoglio της Ρώμης…

Στον καθιερωμένο θεσμό βραβεύτηκαν άνθρωποι από όλο τον κόσμο, που διακρίθηκαν στην επιστήμη και στον πολιτισμό και με το έργο τους συνεισφέρουν στην προαγωγή της ανθρώπινης γνώσης και της Αριστείας σε όλα τα επίπεδα.

Από ελληνικής πλευράς βραβεύθηκε ο ιατρός Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης που προάγει την ελληνική ιατρική παγκοσμίως, έχοντας επικεντρωθεί σε τεχνικές αιχμής χρησιμοποιώντας καινοτόμες λαπαροσκοπικές και ρομποτικές τεχνολογίες…

Ο ιατρός Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος με την Γ.Γ. G.Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη

Ο ρομποτικός χειρουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι αυτό το βραβείο είναι διαφορετικό. «Δεν είναι για τις χειρουργικές μου ικανότητες ή επειδή ξέρω πώς να χρησιμοποιώ την πιο σύγχρονη αεροδιαστημική τεχνολογία, ώστε να επιλύω χειρουργικά προβλήματα.

Click4More: Βραβεία Giuseppe Sciacca: Αυτοί είναι οι φετινοί νικητές – Ανάμεσά τους και ένας Έλληνας

Προέρχεται από το ανθρωπιστικό Ίδρυμα Giuseppe Sciacca, το οποίο, σύμφωνα με τους καταστατικούς του σκοπούς, επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και έχει υλοποιήσει μια σειρά πολυποίκιλων έργων σε πολλές χώρες».

Τον Έλληνα Χειρουργό Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη βράβευσε η Πριγκίπισσα Maria Pia Ruspoli.

Από αριστερά S.E. Αν. Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιταλίας, ο 11χρονος Laurent Simons και η Γ.Γ. G.Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη

Το Απόλυτο Βραβείο απονεμήθηκε από τη Γενική Γραμματέα Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη και τον S.E. Αν. Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιταλίας στο «παιδί-θαύμα», τον Laurent Simons, ο οποίος στα 11 του χρόνια απέκτησε πτυχίο στη Φυσική και φιλοδοξεί να δημιουργήσει τεχνητά όργανα, ώστε να επιμηκύνει την ανθρώπινη ζωή.

Αναλυτικά οι άνθρωποι που βραβεύθηκαν

-Βραβείο Έρευνας και Ανάπτυξης έλαβε ο 25χρονος Γάλλος Romain Fonteyne, Μηχανικός αεροδιαστημικών συστημάτων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, όπου προετοιμάζει το πρώτο ευρωπαϊκό rover για τον Άρη.

-Βραβείο Οικολογίας – Περιβάλλοντος απονεμήθηκε στον Ιρλανδό Fionn Ferreira, 21 ετών. Είναι εφευρέτης μιας οικολογικής μεθόδου για την εξαγωγή μικροπλαστικών σωματιδίων από το νερό για την οποία κατατάχθηκε παγκόσμιος νικητής στην Google Science Fair 2019.

-Στην 26χρονη Βενεζουελανή Glass Marcano, Διευθύντρια Ορχήστρας στην περίφημη ορχήστρα Μότσαρτ του Παρισιού απονεμήθηκε το Βραβείο Μουσικής ενώ το βραβείο αθλητισμού απένειμε η Δρ. Δέσποινα Τριανταφύλλου στον 18χρονο Mattia Agnese για το «ευ αγωνίζεσθαι».

-Ειδικά Βραβεία αποδόθηκαν στην Ekaterina Bakanova – Σοπράνο από τη Ρωσία και στον Καθηγητή Ενάλιας Αρχαιολογίας Carlo Beltrame για τη σπουδαία προσφορά του στην επιστήμη.

Καρδινάλιος Ernest Simoni, Βουλευτής Marcello De Vito

-Το Βραβείο Cultura “San José Sanchez Del Rio Martire” απονεμήθηκε στον Καρδινάλιο Ernest Simoni, ο οποίος θεωρείται ο σύγχρονος «ζωντανός μάρτυρας» της πίστης με το παράδειγμα της ζωής του. Το «εθιμοτυπικό δαχτυλίδι» για τον Καρδινάλιο Simoni δημιούργησε η κοσμηματοποιός Nadia Bele.

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις