Κόσμος

Απόπειρα πραξικοπήματος στην Αρμενία

Την παραίτηση της κυβέρνησης στην Αρμενία απαιτεί ο Στρατός της χώρας. Η απόπειρα πραξικοπήματος έρχεται λίγους μήνες μετά τη συνθηκολόγηση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Σάμβελ Ασατριγιάν απαίτησε να παραιτηθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

Η κυβέρνηση της Αρμενίας είναι εδώ και μήνες αντιμέτωπη με τη λαϊκή οργή εξαιτίας της εξέλιξης που είχε η εξέγερση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Εδώ και μήνες γίνονται οργισμένες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού της χώρας εξαιτίας της καταστροφικής, όπως θεωρήθηκε απ’ όλους στην Αρμενία, διαχείρισης της της ένοπλης σύρραξης που μαινόταν επί έξι εβδομάδες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανάμεσα σε αρμενικές δυνάμεις και τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στον θύλακα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Πασινιάν, που χαρακτήρισε το αίτημα των Ενόπλων Δυνάμεων ως «απόπειρα πραξικοπήματος» και καρατόμησε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Η «απάντηση» του πρωθυπουργού της Αρμενίας ήταν η παύσει τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Νικόλ Πασινιάν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραίτησης και κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο Γερεβάν και θα απευθυνθεί με livestream στο έθνος μέσω του Facebook.

Δεν έχει γίνει σαφές αν ο στρατός προτίθεται να χρησιμοποιήσει βία για να υποστηρίξει την ανακοίνωση με την οποία ζητεί την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost
Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Πάπα - Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του
H πρώτη αμφίεση ενός Πάπα λειτουργεί σαν «δήλωση προθέσεων» του, καθώς αποκαλύπτει την πνευματική του ταυτότητα, τις θεολογικές του προτεραιότητες και το ύφος ποιμαντορίας που θα ακολουθήσει
Ο Πάπας Λέων ο 14ος