Κόσμος

Αποχώρησε από το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα ο Μπενουά Αμόν

Ο πρώην υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μπενουά Αμόν ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Με αυτό τον τρόπο έβαλε τέλος σε μια «θητεία» 30 χρόνων, δηλώνοντας ότι θέλει να αφοσιωθεί στην ανασυγκρότηση της αριστεράς με το "κίνημά του της 1ης Ιουλίου". 

“Σήμερα αποφάσισα να αφήσω το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Αφήνω ένα κόμμα αλλά δεν παραιτούμαι από το σοσιαλιστικό ιδεώδες”, δήλωσε ο Αμόν με την ευκαιρία της έναρξης του κινήματός του, μιλώντας από το 12ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώπιον περίπου 11.000 ανθρώπων.

“Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ίσως έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Είχε λαμπρές στιγμές, η πεποίθησή μου είναι ότι σήμερα ήρθε η ώρα να γυρίσει σελίδα για να μας βάλει σε μια διαδικασία παρόμοια με εκείνη του Επινέ”, πρόσθεσε ο Αμόν, σε μια αναφορά στη γέννηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος το 1971.

“Στους ακτιβιστές που παραμένουν, δεν τους λέω ‘αντίο’ αλλά ‘εις το επανιδείν’, ‘πολύ σύντομα’ στις μάχες που θα διεξάγουμε, γιατί θα βρεθούμε όλοι μαζί στη μεγάλη οικογένεια της αριστεράς για την απαραίτητη συσπείρωση, τη μελλοντική κοινή στέγη, χωρίς την οποία δεν θα καταστεί δυνατή μια νίκη”, δήλωσε ο Αμόν.

“Από την πλευρά μου, θα εργαστώ μαζί σας τώρα για να συμμετάσχουμε στην ανασυγκρότηση της αριστεράς”, δήλωσε ο πρώην υπουργός του Φρανσουά Ολάντ που θέλει το κίνημά του να είναι ένα “από τα δοκάρια πάνω στα οποία πρέπει να ανασυγκροτηθεί η αριστερά”. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Maran Homer: Αυτό είναι το ελληνόκτητο πλοίο που χτυπήθηκε από «άγνωστο αντικείμενο» στη Μαύρη Θάλασσα - Η ανακοίνωση της εταιρείας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Maran Tanker Management του Ομίλου Αγγελικούση, το δεξαμενόπλοιο θα παραλάμβανε φορτίο καζακικού αργού πετρελαίου, χτυπήθηκε από άγνωστο αντικείμενο (βλήμα ή drone)
Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο που χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου
Φαίνεται πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αμερικανικό εκτοξευτήρα – Δεν έχει διευκρινιστεί αν την επίθεση την εξαπέλυσε ο στρατός του Μπαχρέιν ή των ΗΠΑ οι οποίες έχουν βάσει στην χώρα
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου
Εικόνες από το χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη - Αναφορές ότι επλήγη και το ελικοδρόμιο
Σύμφωνα με το Reuters και το Associated Press, πύραυλος χτύπησε την πρεσβεία, ενώ όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, το κτίριο της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής χτυπήθηκε από drone
Πυκνός καπνός βγαίνει από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη