Κόσμος

Αποζημίωση σε θύμα της Air France

Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε την αεροπορική εταιρία Air France να πληρώσει αποζημίωση ύψους 1,15 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα από τα 228 θύματα της πτήσης AF447

 

…από το Ρίο ντε Ζανέιρο στο Παρίσι που συνετρίβη στον Ατλαντικό τον Ιούνιο του 2009.
 
Το 48ο Αστικό Δικαστήριο της πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο καταδίκασε την αεροπορική εταιρία να πληρώσει αποζημίωση για ηθική βλάβη 2,04 εκατομμύρια ρεάλ (1,15 εκατομμύρια δολάρια) στην οικογένεια της Μαρσέλ Βαλπάσος Φονσέκα, εισαγγελέα της πολιτείας αυτή που έχασε τη ζωή της στο αεροπορικό δυστύχημα.
 
Ανάμεσα στα θύματα της καταστροφής, της χειρότερης στην ιστορία της γαλλικής αεροπορικής εταιρίας, ήταν 72 Γάλλοι, 59 Βραζιλιάνοι και 26 Γερμανοί.
 
Πολλές οικογένειες θυμάτων έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της γαλλικής αεροπορικής εταιρίας. Οι πιο πρόσφατες αγωγές ήταν αυτές των οικογενειών οκτώ θυμάτων σε δικαστήρια δύο αμερικανικών πολιτειών.
Χθες Πέμπτη το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (ΒΕΑ), που αναλαμβάνει τις τεχνικές έρευνες για τα αεροπορικά δυστυχήματα, ανακοίνωσε πως οι υποθαλάσσιες έρευνες για την ανεύρεση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους αναβλήθηκαν, γιατί ένα αμερικανικό σκάφος δεν μπόρεσε να προσεγγίσει την περιοχή.
 
Το Airbus A330 εξαφανίστηκε περίπου 1.100 χιλιόμετρα ανοικτά του Ρεσίφε στην βορειοανατολική Βραζιλία τα ξημερώματα της 1ης Ιουνίου. Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τα αίτια του δυστυχήματος. 
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 1
Οι καύσωνες, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες του φετινού καλοκαιριού κόστισαν στην Ευρώπη 43 δισεκατομμύρια ευρώ
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2029, τα κόστη που προκλήθηκαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2025 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ - Σε δυσκολότερη θέση Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo
To BBC παγίδευσε τον άνδρα - κλειδί πίσω από τα porta potty parties στο Ντουμπάι - «Πολλά κορίτσια μπορούν να κάνουν ό,τι θέλεις»
Μια εντυπωσιακή έρευνα του BBC ταυτοποίησε τον Τσαρλς Μουεσίγκουα, πρώην οδηγό λεωφορείου στο Λονδίνο, ως τον αρχηγό ενός κυκλώματος πορνείας που δραστηριοποιείται στις πιο ακριβές συνοικίες του Ντουμπάι
Στιγμιότυπο οθόνης του άνδρα με το παρατσούκλι Abbey, στο βίντεο του BBC
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει την Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο – Κόντρα με τη δήμαρχο για την ICE
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θέλει να θέσει την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό άμεσο ομοσπονδιακό έλεγχο, κατηγορώντας τη δήμαρχο των Δημοκρατικών ότι αρνείται κάθε συνεργασία με την Υπηρεσία Μετανάστευσης (ICE)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ - Η αριστερή ιδεολογία και τα μηνύματα μετά τον μοιραίο πυροβολισμό
Την Τρίτη ενώπιων δικαστηρίου ο 22χρονος που αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές - Η συγκατοίκηση με τρανς άτομο και ο όρκος του Ντόναλντ Τραμπ κατά των δραστών παρόμοιων περιστατικών
Τάιλερ Ρόμπινσον
3