Κόσμος

Αργεντινή: 5 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον εντοπίσει το χαμένο υποβρύχιο!

Αδυνατώντας να εντοπίσει, παρά τη διεθνή βοήθεια που της προσφέρθηκε, το υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού της, το οποίο παραμένει άφαντο από την 15η Νοεμβρίου μαζί με το 44μελές πλήρωμά του, η Αργεντινή υποσχέθηκε σήμερα ότι θα προσφέρει αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον καταφέρει να βρει το σκάφος.

Η αποζημίωση των 98 εκατομμυρίων πέσο, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Άμυνας, θα καταβληθεί «στο πρόσωπο που θα δώσει κάποια πληροφορία ή χρήσιμα στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν στο να βρεθεί το ακριβές σημείο του υποβρυχίου» Σαν Χουάν.

Το πολεμικό ναυτικό της Αργεντινής συνεχίζει τις έρευνες με περιορισμένα μέσα και η κυβέρνηση της Αργεντινής ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πείσει τις ιδιωτικές εταιρείες να συνδράμουν στις έρευνες.

Πάνω από δέκα χώρες κινητοποιήθηκαν για να βρεθεί το υποβρύχιο

Περισσότερες από 10 χώρες έχουν κινητοποιηθεί για την εύρεση του υποβρυχίου, το οποίο πιθανόν βυθίστηκε σε απόσταση 400 χλμ από τις ακτές της Παταγονίας, στον Ατλαντικό Ωκεανό, αφού εξέπεμψε σήμα για βλάβη στο σύστημα μπαταριών του.

Ο πρόεδρος της χώρας Μαουρίσιο Μάκρι έκανε δεκτούς την 7η Φεβρουαρίου τους συγγενείς των 44 μελών του πληρώματος και τους ανήγγειλε την πρωτοβουλία αυτή, χωρίς να διευκρινίσει το ακριβές ποσό της αποζημίωσης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS