Κόσμος

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν επισπεύδουν τις διαπραγματεύσεις για ειρήνη

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν, ύστερα από συνομιλίες που είχαν στην Ουάσινγκτον, να επισπεύσουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεών τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν έχουν συγκρουστεί επανειλημμένως για τον έλεγχο του διαφιλονικούμενου θύλακα Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να επισπεύσουν τις διαπραγματεύσεις τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχαν ο αρμένιος ΥΠΕΞ Αραράτ Μιρζογιάν και ο αζέρος ομόλογός του Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.

«Το θετικό ήταν ότι οι δύο πλευρές συναντήθηκαν, έφεραν στην επιφάνεια πολλές από τις διαφωνίες τους και τελικά μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια κοινή δήλωση. Συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές, να εμπλακούν σε απευθείας διάλογο τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον 286 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εχθροπραξίες μεταξύ των δύο χωρών. Η εκεχειρία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ έβαλε τέλος στις χειρότερες συγκρούσεις που ξέσπασαν στη μεθόριο Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν μετά τον πόλεμο του 2020.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλειστό το αεροδρόμιο La Guardia στη Νέα Υόρκη μετά τη σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό - Ηχητικό με τις στιγμές πανικού
Νεκροί πιλότος και συγκυβερνήτης, πολλοί τραυματίες - Το αεροδρόμιο αναμένεται να παραμείνει κλειστό μέχρι σήμερα στις 2 μ.μ. (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας)
Σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό στο αεροδρόμιο LaGuardia
Ανάλυση CNN: Το ρίσκο που παίρνει ο Τραμπ με το τελεσίγραφο προς το Ιράν και τη νέα «κόκκινη γραμμή»
Εάν ο πρόεδρος διατάξει επίθεση στα εργοστάσια, είναι πιθανό να προκαλέσει τα πιο έντονα ιρανικά αντίποινα μέχρι σήμερα, τα οποία θα μπορούσαν να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου
τραμπ
Εμπρησμός τριών ασθενοφόρων εβραϊκής οργάνωσης έξω από κτίριο συναγωγής στο Λονδίνο - «Βαθιά σοκαριστική αντισημιτική επίθεση» καταδικάζει ο Στάρμερ
Η επίθεση αντιμετωπίζεται ως εγκληματική πράξη μίσους με αντισημιτικό χαρακτήρα - Δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού για τον εμπρησμό
φωτιά