Κόσμος

Αρνείται ότι υπάρχει ένταση μεταξύ κυβέρνησης και στρατού

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι δεν έχει αυξηθεί η ένταση ανάμεσα στην κυβέρνησή του και το στρατό.

Την ίδια στιγμή, εισαγγελείς που ερευνούν υπόθεση συνωμοσίας με στόχο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, πραγματοποίησαν έρευνα για δεύτερη φορά σε ένα γραφείο του στρατού, μετά τη σύλληψη οχτώ στρατιωτών. 

“Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βλάψει την ειρήνη στη χώρα με φήμες και ισχυρισμούς”, τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας σε συγκέντρωση επιχειρηματιών.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων συναντήθηκαν με τον Ερντογάν μετά τη σύλληψη των στρατιωτών. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας στο οποίο αναμένεται να συζητηθεί η συνωμοσία δολοφονίας, θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παλαιστίνιος ο άνδρας που επιτέθηκε με καρέκλα σε ραβίνο στη Γαλλία - «Βρέθηκα στο έδαφος, ένιωσα αίμα να τρέχει»
Ο ραβίνος είπε πως είναι συνηθισμένος «σε όχι και τόσο φιλικά βλέμματα, κάποιες δυσάρεστες λέξεις, κόσμος να περνάει από δίπλα του και να φτύνει στο έδαφος»
Ο Γάλλος ραβίνος Elie Lemmel μετά την επίθεση που δέχθηκε σε βεράντα καφετέριας στο προάστιο Neuilly-sur-Seine του Παρισιού